Καταδικάστηκε επιχειρηματίας για τη μη απόδοση του ΦΠΑ

Καταδικάστηκε επιχειρηματίας για τη μη απόδοση  του ΦΠΑ

Καταδικάστηκε επιχειρηματίας για τη μη απόδοση του ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 816 ΦΟΡΕΣ

Για δύο υποθέσεις φοροδιαφυγής και μη απόδοσης ΦΠΑ δικάστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 56χρονος συμπολίτης μας, όμως για τη μία μόνο κρίθηκε ένοχος.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, αναγνώρισε ελαφρυντικά και επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή στον 56χρονο, διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη διαχειριστική περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2010 και ειδικότερα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, και Οκτώβριο 2010 δεν υπέβαλε δηλώσεις και δεν απέδωσε ΦΠΑ συνολικού ποσού με τις προσαυξήσεις 121.126 ευρώ.

Επίσης το δικαστήριο εξέτασε και την έφεση που είχε ασκήσει ο 56χρονος και για μία δεύτερη παρόμοια υπόθεσή του, για την οποία ωστόσο έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη, μετά και από τον αυτοτελή ισχυρισμό που υπέβαλε ο συνήγορος του κ. Κιουρτζής.

Σε αυτή την υπόθεση ο 56χρονος κατηγορούνταν ότι ως ιδιοκτήτης επιχείρησης στις 20 Δεκεμβρίου 2010 και στις 20 Ιανουαρίου 2011 δεν υπέβαλλε περιοδικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2010 αντίστοιχα, κατά τη διαχειριστική περίοδο του έτους 2010 και ως εκ τούτου δεν απέδωσε στο Δημόσιο φόρους περίπου 113.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις.

Το ίδιο κατηγορείται ότι έπραξε και για τη διαχειριστική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2011 οπότε και δεν κατέβαλε το ποσό των 7.827 ευρώ στο Δημόσιο για φόρους (ΦΠΑ).

Σημειώνεται πως και για τις δύο υποθέσεις πρωτόδικα, ο 56χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών (για την κάθε υπόθεση) με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών