Κάθειρξη έξι ετών σε Ρομά για τη διάπραξη κλοπών

Την ποινή κάθειρξης των έξι ετών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα διατήρησε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 28χρονος Ρομά που κατηγορούνταν, μαζί με άλλα δύο άτομα, για κλοπές που είχαν διαπράξει στην Κάλυμνο.

Ο 28χρονος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο και απέρριψε την έφεσή του ως ανυποστήρικτη, ενώ σε ό,τι αφορά τους δύο συγκατηγορούμενούς του (έναν 33χρονο ομόφυλό του και έναν 31χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής), για αυτούς η υπόθεση αναβλήθηκε και θα εξεταστεί τον Μάρτιο του 2020.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα και ο 33χρονος Ρομά αλλά και ο 31χρονος αλλοδαπός είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί στην ίδια ποινή με τον 28χρονο, δηλαδή έξι χρόνια κάθειρξη στον καθένα με την έφεση ωστόσο να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

Για τους τρεις εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 25 Φεβρουαρίου 2013 το βράδυ, προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλύμνου είδε τους τρεις άνδρες να μεταβαίνουν στο λιμάνι του νησιού με το αγροτικό αυτοκίνητό τους και εκεί επιχείρησαν να φορτώσουν σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος – Πειραιάς, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές! Σε έλεγχο που τους έγινε από τους λιμενικούς οι  δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις συσκευές και έτσι προσήχθησαν για έλεγχο.

Άμεσα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και στο πλαίσιο συνδυαστικής αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, πρωινές ώρες στις 24 Φεβρουαρίου 2013, διέρρηξαν δυο σπίτια (των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν) και αφαίρεσαν μέσα από αυτά συνολικά (4) τηλεοράσεις.

Οι κλεμμένες τηλεοράσεις αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Ο υπολογιστής, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του αστυνομικού έλεγχου προέκυψε ότι σε βάρος του 28χρονου Ρομά εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.