Ο Ερντογάν στέλνει σεισμογραφικό πλοίο νότια του Καστελόριζου

Ο Ερντογάν στέλνει σεισμογραφικό πλοίο νότια του Καστελόριζου

Ο Ερντογάν στέλνει σεισμογραφικό πλοίο νότια του Καστελόριζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 285 ΦΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Άγκυρα εντός του 2020 θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που συμφώνησε με τη Λιβύη!

Ο ίδιος ανέφερε πως η Άγκυρα θα στείλει το σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρείς για σεισμικές έρευνες!

«Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών. Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, σε νέα δήλωση προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του, βάζοντας για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο τα ελληνικά νησιά και δυναμιτίζοντας περαιτέρω το κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη 3 ωρών ανέφερε πως «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση το Καρντακ (Ίμια)».

Παράλληλα δήλωσε πως για να περάσει ο αγωγός Eastmed, δηλαδή ο αγωγός φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη, «πρέπει να πάρουν την άδεια την άδεια μας καθώς θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε ακόμη

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης