Σε υψηλό επίπεδο οι κρατήσεις υποστηρίζει ο περιφερειάρχης

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονταν οι κρατήσεις για τη νέα χρονιά μέχρι και το Δεκέμβριο, όπως έκανε γνωστό χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τη φετινή σεζόν όλα θα κυλήσουν ομαλά.

«Εμείς δεν έχουμε στοιχεία που να μας δείχνουν αγωνία για το 2020. Η επαφή μας με όλους τους μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι μας δίνουν εικόνα των πωλήσεών τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου, δείχνει ότι οι πωλήσεις αυτής της περιόδου είναι οι υψηλότερες όλων των εποχών.

Στα αεροδρόμια, στα slots, το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αγωνία για το 2020 μας έδωσε μεν η συζήτηση για το Brexit, για τυχόν επιπτώσεις η οποία τώρα έχει αμβλυνθεί σημαντικά και βλέπουμε ότι οι ίδιοι οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί είναι πιο ήρεμοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις εξαιρετικές επιδόσεις του νοτίου Αιγαίου στον τουρισμό εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της προηγούμενης χρονιάς, τονίζοντας ότι  πρόκειται για το αποτέλεσμα της δουλειάς μίας ολόκληρης κοινωνίας. 

Πάντως όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος το νότιο Αιγαίου μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα προσθέτοντας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα προβολής λέγοντας ότι είναι μεγάλο και ακριβό καθώς δεν έχουν δοθεί ποτέ τόσα χρήματα για την προβολή και διαφήμιση των νησιών μας, προσθέτοντας ότι θα δοθούν και πρόσθετα χρήματα για τη συνέχισή του ώστε να βελτιωθεί και ο σχεδιασμός του. 

Μάλιστα δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι όλα γίνονται με δυνάμεις της ίδιας της περιφέρειας και με χρήματα που διαθέτει από δικούς της πόρους, χωρίς να έχει καμία συμμετοχή σε αυτό η κεντρική κυβέρνηση.