Ρόδος: Καταδικάστηκε 47χρονος για 318 συσκευασίες χασίς και κοκαΐνης

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 47χρονος αλλοδαπός από τη Νιγηρία για τις 318 συσκευασίες χασίς και κοκαΐνης τις οποίες φέρεται να κατείχε μαζί με 37χρονο αλλοδαπό την Γκάνα.

Ο αλλοδαπός από την Γκάνα αν και έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, δεν έχει εντοπιστεί και θεωρείται φυγόδικος. Έτσι στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκε μόνο ο 47χρονος Νιγηριανός στον οποίο και επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Φεβρουάριο του 2017 για αυτήν, ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Επίσης το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει μετά την έκτιση της ποινή του να απελαθεί ο 47χρονος και να μην έχει δικαίωμα επανεισόδου στη χώρα για δέκα χρόνια.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους δύο αλλοδαπούς ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου 2012 τα ξημερώματα στο Φαληράκι της Ρόδου. Κατά τη διάρκεια στοχευμένων έλεγχων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι μόλις τους αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας αποσκευή μέσα στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Τριακόσιες τρεις (303) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων
•    Δεκαπέντε (15) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο αλλοδαπών παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.