Ένοχος για κλοπές κρίθηκε Καλύμνιος

Ένοχος για κλοπές κρίθηκε Καλύμνιος

Ένοχος για κλοπές κρίθηκε Καλύμνιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 32χρονος Καλύμνιος για τρεις κλοπές τις οποίες διέπραξε στο νησί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί το 2013 και πρωτόδικα ο 32χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών.
Ωστόσο προχθές το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε κλοπή κατ’ εξακολούθηση, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού στον 32χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.
Σημειώνεται πως εκτός από τις κλοπές ο 32χρονος κατηγορούνταν και για άλλα αδικήματα (αντίσταση κατά των αστυνομικών, ναρκωτικά, οπλοκατοχή) για τα οποία και απαλλάχθηκε ή έπαυσε εφ’ όρου η ποινική δίωξη σε βάρος του, από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, ο 32χρονος Καλύμνιος φέρεται να είχε διαπράξει τρεις κλοπές, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, 89 ναρκωτικά χάπια και δύο μαχαίρια!
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος στις 27 Ιουνίου 2013 το απόγευμα αφαίρεσε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και την επόμενη μέρα το πρωί ένα κινητό τηλέφωνο ημεδαπής.

Ο ίδιος στις 14 Μαΐου 2013 το χρονικό διάστημα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα μπήκε στο σπίτι μίας γυναίκας στην ενορία του Αγίου Θεολόγου Καλύμνου και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, μία χρυσή αλυσίδα με πέτρες 18 καρατίων, ένα λευκόχρυσο μονόπετρο δαχτυλίδι με ένα διαμάντι 18 καρατίων, ένα λευκόχρυσο μονόπετρο δαχτυλίδι με μαύρο διαμάντι, τρία λευκόχρυσα δαχτυλίδια σειρέ, ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι με πολλές πέτρες, ένα χρυσό δαχτυλίδι με χρωματιστές πέτρες, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ένα επίχρυσο ρολόι με πέτρες και ένα λευκόχρυσο δαχτυλίδι.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν στις 28 Ιουνίου 2013 το απόγευμα τον δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, επιτιθέμενος κατά των αστυνομικών τους οποίους κλωτσούσε έως την ακινητοποίησή του.

Στην κατοχή του είχαν βρεθεί και είχαν κατασχεθεί:
• Μικροποσότητα ηρωίνης
• Τριάντα οκτώ (38) ναρκωτικά χάπια
• Δυο (2) μαχαίρια - σουγιάδες
• Ένα (1) ζεύγος χρυσά σκουλαρίκια και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπής και η προέλευσή τους ερευνάται
• Το χρηματικό ποσό των 93 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο