Καταδικάστηκαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκαν τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Τρεις αλλοδαποί εκ των οποίων μία γυναίκα από την Ουκρανία, δικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι ότι εμπλέκονται σε «κύκλωμα» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, στο νησί μας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 15 Μαΐου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι και συνέλαβαν 27χρονη Ουκρανή και τον 41χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και αναζητούνταν δύο αδέλφια από την Αλβανία. Στην δικογραφία δε που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και 42χρονος Αλβανός, έγκλειστος στις φυλακές για άλλη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του «κυκλώματος».

Το δικαστήριο χθες έκρινε ένοχο τον 42χρονο Αλβανό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών (ίδια ποινή με πρωτόδικα), ενώ στα «μαλακά» έπεσαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του. Ειδικότερα, ο 41χρονος Αλβανός καταδικάστηκε σε 2 έτη και δύο μήνες φυλάκιση και η 27χρονη Ουκρανή σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα (την Άνοιξη του 2017) ο 41χρονος Αλβανός είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη, με την έφεση όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς επίσης και με αυστηρούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά στο Αστυνομικό Τμήμα και 2.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο) και η 25χρονη Ουκρανή, σε φυλάκιση 5 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ποινές που κατάφεραν χθες να μειώσουν στο εφετείο.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Στεφανία Καρακατσάνη, Πόπη Οικονόμου και Δήμος Μουτάφης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν με αφορμή πληροφορίες που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, βάσει των οποίων ο 41χρονος Αλβανός το προηγούμενο πεντάμηνο πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες στη συνέχεια διέθετε σε τοξικομανείς της περιοχής μας έναντι χρημάτων.

Τις πληροφορίες αυτές τις αξιοποίησαν οι αστυνομικοί και το μεσημέρι της Κυριακής 15 Μαΐου 2016 έστησαν «καρτέρι» στο λιμάνι της Ρόδου όπου με τον κατάπλου πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά, εντόπισαν να αποβιβάζεται η 27χρονη Ουκρανή. Σε έλεγχο που έκαναν η νεαρή κοπέλα βρέθηκε να κατέχει ένα πλαστικό ποτήρι καφέ με καπάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε συσκευασία με 125,5 γραμμάρια κοκαΐνης!

Στη συνέχεια η 27χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 41χρονο Αλβανό και εκείνος τις έδωσε οδηγίες για το πού θα πάει ώστε να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Πράγματι λίγη ώρα αργότερα, η 27χρονη Ουκρανή συνοδευόμενη από αστυνομικούς μετέβη στο Φαληράκι και συνάντησε τον Αλβανό στον οποίο και έδωσε τα ναρκωτικά.

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Αλβανό οπότε και ο τελευταίος αντιστάθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού τελικά ακινητοποιήθηκε.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει επάνω του ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες sim, 35 ευρώ, ένα σουγιά με μήκος λάμας 10 εκατοστών.

Επίσης έρευνα έγινε και στο σπίτι του 41χρονου αλλοδαπού όπου και εκεί εντοπίστηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με μισό γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης και μαγειρική σόδα, η οποία χρησιμοποιείται – σύμφωνα με την αστυνομία- ως νοθευτική ουσία για την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη Ουκρανή μετέβη στην Αθήνα με εντολή του 42χρονου Αλβανού έγκλειστου στις φυλακές και μεσημβρινές ώρες της 14ης Μαΐου 2016 παρέλαβε από δύο αδέλφια Αλβανικής καταγωγής στην περιοχή των ΚΤΕΛ Κηφισσού την ποσότητα των ναρκωτικών την οποία στη συνέχεια την μετέφερε στη Ρόδο όπου θα την παρέδιδε στον 41χρονο Αλβανό και πάλι μετά από υπόδειξη του έγκλειστου αλλοδαπού.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Απολογούμενη στην ανακρίτρια Ρόδου η 27χρονη Ουκρανή μαζί με τον συνήγορό της κ. Δήμο Μουτάφη, αποδέχτηκε την κατηγορία της μεταφοράς των ναρκωτικών όχι όμως και αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τον 41χρονο Αλβανό, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Μανώλη Κουτσούκο, όχι μόνο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες αλλά είχε τονίσει πως ουδεμία σχέση έχει με όλα όσα του καταλογίζονται και πως όλα έγιναν από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον καταδιώκουν για αρκετά χρόνια.

Τέλος, την 1η Ιουνίου 2016 είχε μεταφερθεί στο νησί μας και είχε απολογηθεί και ο 42χρονος αλλοδαπός έγκλειστος στις φυλακές, ο οποίος και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά