Από το Μεξικό στα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης, “ο Ελληνομεξικανός Ρ. Νικολόπουλος διαθέτει μία αεροπορική εταιρεία με έδρα στην Αμερική, την Eagle Sea Planes, που δραστηριοποιείται στη μεταφορά μεγάλων φορτίων ενδιαφέρεται για τα υδροπλάνα στα Δωδεκάνησα. 

Στην Ελλάδα ζουν η κόρη του και ο γιος του, ενώ ο ίδιος δεν έχει κόψει ποτέ τους δεσμούς του με την πατρίδα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, για τη νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα με τα υδροπλάνα, επισκέπτεται ακόμα πιο τακτικά τη χώρα μας, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ Αμερικής, Μεξικού κι Ελλάδας.

Με καταγωγή από την Πελοπόννησο, ο Ρ. Νικολόπουλος θα επιδιώξει να εξασφαλίσει πτήσεις από και προς την Πάτμο, καθώς ο ίδιος διατηρεί δεσμούς με το νησί, ενώ, ο γιος του έχει αποκτήσει μία μεγάλη έκταση με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας.

Ενεργό ρόλο στην αεροπορική εταιρεία, που στην Ελλάδα, λειτουργεί ήδη γραφείο στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, έχει αναλάβει η κόρη του. Εκτός από την Πάτμο, πρωταγωνιστικό ρόλο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει και στα 33 υδατοδρόμια, (18 στις Κυκλάδες και 15 στα Δωδεκάνησα) που, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βρίσκονται σε σειρά προτεραιότητας για να αδειοδοτηθούν.