Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε Αλβανός για διακίνηση ναρκωτικών

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε  Αλβανός για διακίνηση ναρκωτικών

Σε κάθειρξη 8 ετών καταδικάστηκε Αλβανός για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 26χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής για την εμπλοκή του στην υπόθεση διακίνησης 14,8 κιλών χασίς, που εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών το καλοκαίρι του 2017 στο νησί μας.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση έκρινε ένοχους τόσο την 45χρονη Eλληνίδα όσο και τον 31χρονο Έλληνα που επίσης εμπλέκονταν στην υπόθεση και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον καθένα.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 26χρονος Αλβανός είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, η 45χρονη (της είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας) σε κάθειρξη 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνις;hς της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, και ο 31χρονος ‘Ελληνας (του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας) σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τον Ιούνιο του 2017, οι δυο έγκλειστοι φυλακών έχοντας αρχηγικό ρόλο συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, στην οποία εντάχθηκαν-συμμετείχαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Οι αρχηγοί της οργάνωσης συντόνιζαν και καθοδηγούσαν τα μέλη του κυκλώματος ανάλογα με το ρόλο τους (προμηθευτής-μεταφορέα-διακινητής-ταμίας) λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να διασφαλίσουν τη εγκληματική τους δράση και να αποφύγουν τον εντοπισμό τους.

Αναλυτικότερα ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος, την Παρασκευή 07.07.2017 το μεσημέρι στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου η 45χρονη, κατά την αποβίβασή της από πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε αποσκευή (βαλίτσα) μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο νησί.
Ειδικότερα, στην κατοχή της 45χρονης βρέθηκαν:

• Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -7- κιλών και -585- γραμμαρίων, συσκευασμένη σε επτά ισοβαρή δέματα
• Δύο φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων
• Ναρκωτικό δισκίο

• Το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ
• Κινητό τηλέφωνο
• Παραστατικό εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εποπτείας, επιτήρησης και συνοδείας της 45χρονης κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των ναρκωτικών.
Κατά την πρόοδο της υπόθεσης και «σύμφωνα» με τις οδηγίες των αρχηγικών μελών, απογευματινές ώρες της Παρασκευής 07.07.2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση-ραντεβού της 45χρονης, στο ξενοδοχείο που διέμενε, με τον 31χρονο, ο οποίος της προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ προκειμένου να ακολουθήσει νέο ραντεβού παράδοσης των ναρκωτικών.

Στο δεύτερο ραντεβού, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό σημείο μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 08.07.2017, εμφανίστηκε εκ νέου ο 31χρονος και αφού παρέλαβε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.
Μετά την ολοκλήρωση της ελεγχόμενης παράδοσης-παραλαβής των ναρκωτικών, ο 31χρονος «έλαβε» οδηγίες, από τα αρχηγικά μέλη, να μεταβεί σε συγκεκριμένη περιοχή της πόλης της Ρόδου για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης και κατασχέθηκε.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης διαπιστώθηκε εμπλοκή του 46χρονου στο κύκλωμα διακίνησης των ναρκωτικών και συνελήφθη απογευματινές ώρες του Σαββάτου 8.07.2017 σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, έχοντας στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως, σε έρευνα που έγινε την Κυριακή 09.07.2017 το μεσημέρι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 31χρονου βρέθηκαν:

• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7 κιλών και 191 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε οκτώ συσκευασίες
• Μικροποσότητα ουσίας άγνωστης χημικής σύνθεσης
• Είκοσι ναρκωτικά δισκία

• Δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Αεροβόλο πιστόλι και 1.350 μεταλλικά σφαιρίδια
• Τρία κινητά τηλέφωνα.

Όλη η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 14 κιλών και 776 γραμμαρίων, μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν..

Διαβάστε ακόμη

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο