Γ. Νικητιάδης: Η Ρόδος χρειάζεται 10ετές πρόγραμμα για τον τουρισμό

Το διαχρονικό αίτημα της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη αλλά και η ανάγκη εκπόνησης ενός δεκαετούς αναπτυξιακού προγράμματος για τον τουρισμό και για το νησί της Ρόδου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο τομεάρχης Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ, πρώην Υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Ο κ. Νικητιάδης, χθες είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο επί τη ευκαιρία ακριβώς της ανάληψης των καθηκόντων τομεάρχη τουρισμού στο Κίνημα Αλλαγής και συζήτησε μαζί θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό. Μάλιστα, αντίστοιχες συναντήσεις σκοπεύει να κάνει και με άλλους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του νησιού.

Σε δηλώσεις του χθες, καταρχάς ανέφερε ότι εκτίμησή του είναι ότι τα σχέδια που έχουν προγραμματιστεί για τη Μεσαιωνική Πόλη μπορούν να αναδείξουν πολύ σημαντικά αυτό το μοναδικό και εκπληκτικό έργο.

Θύμισε, στη συνέχεια, ότι όταν ο ίδιος ήταν στο Υπουργείο Τουρισμού μαζί με τον τότε Δήμαρχο Ροδίων, κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, είχαν καταλήξει σε ένα σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης που δυστυχώς, για διάφορους λόγους τους οποίους δεν θέλησε να αναφέρει, δεν προχώρησε.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι κατά την προηγούμενη θητεία έγινε κάποια προσπάθεια με τον τότε αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τέρη Χατζηιωάννου, επί Δημαρχίας του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, και τώρα, όπως είπε, ξεκινάει μία ακόμα πιο επίπονη απ’ ό,τι φαίνεται προσπάθεια.

Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι ο ίδιος ήταν συνεργάτης με τη σημερινή Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και μάλιστα δήλωσε στον Δήμαρχο ότι όπου μπορεί να συνδράμει και να βοηθήσει να θεωρήσει δεδομένη και τη δική του προσωπική συμβολή αλλά και το ΚΙΝΑΛ, μια και απόφασή τους είναι να στηρίξουν κάθε θετική προσπάθεια στον τουρισμό από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, όμως, θα ασκήσουν και κριτική σε ό,τι οι ίδιοι πιστεύουν ότι δεν προχωράει καλά όπως, για παράδειγμα, η έλλειψη ενός δεκαετούς  προγράμματος για τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη, η κυβέρνηση το αναφέρει συνέχεια για τον τουρισμό αλλά δεν υπάρχει και δεν είναι ούτε καν στα σκαριά, κάτι που σκοπεύουν να αναδείξουν και σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το ΚΙΝΑΛ έχει εκπονήσει ένα δικό του πρόγραμμα για τον τουρισμό, το οποίο θα επεξεργαστούν ακόμα περισσότερο αλλά, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση και ο Υπουργός, ο κ. Θεοχάρης, από τη στιγμή που ανέλαβαν το Υπουργείο…διατυμπάνισαν ότι ξεκινούν ένα δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον τουρισμό το οποίο ωστόσο ούτε καν έχει ξεκινήσει και εξέφρασε το φόβο του ότι δεν θα υπάρξει. 

Κλείνοντας, ευχήθηκε... να διαψευστεί και να κληθούν και οι ίδιοι να πουν τις απόψεις τους γι’ αυτό που έχει πολλή ανάγκη η χώρα αλλά η προσωπική του άποψη είναι ότι το έχει πολλή ανάγκη και ο κάθε τουριστικός προορισμός.

Μάλιστα, στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον Δήμαρχο, προτίθεται να του εκθέσει τις απόψεις του τόσο για το ότι επιβάλλεται η Ρόδος να αποκτήσει ένα αναπτυξιακό δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό, όσο βεβαίως και τη μεγάλη ανάγκη να υπάρξει ένας νέος ΟΠΡΟΤΟΥΡ ο οποίος θα κληθεί να υλοποιήσει το σχέδιο που θα επεξεργαστεί ο Δήμος με τους φορείς και με όποια Εταιρεία αναλάβει να το εκπονήσει.