Χωρίς εσωστρέφεια και γκρίνια η συνέλευση του ΚΙΝΑΛ στη Ρόδο

Χωρίς εσωστρέφεια και γκρίνια η συνέλευση του ΚΙΝΑΛ στη Ρόδο

Χωρίς εσωστρέφεια και γκρίνια η συνέλευση του ΚΙΝΑΛ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 790 ΦΟΡΕΣ

Κυριάρχησε η συζήτηση για τα εθνικά θέματα

Ίσως ήταν η μοναδική νομαρχιακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ όπου δεν κυριάρχησε η εσωστρέφεια και η γκρίνια!.. Δεν υπήρξαν διαξιφισμοί, αντιπαραθέσεις και κριτική στην ηγεσία που χαρακτήριζαν πάντοτε ανάλογες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια.

Αντιθέτως, τα στελέχη και τα μέλη που πήραν μέρος στην προχθεσινή εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Πλάζα» στάθηκαν κατά κύριο λόγο στα εθνικά θέματα όπου εκφράστηκαν διάφορες απόψεις όσον αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς, άλλα και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σχετικά με την οικονομία και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας.

Η συνέλευση άρχισε με εισήγηση του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής νοτίου Δωδεκανήσου Νίκου Τρύπη ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στα επιτεύγματα των κυβερνήσεων της δημοκρατικής παράταξης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην καλύτερη οργάνωση του ΚΙΝΑΛ στην περιοχή και ζήτησε από τα παλιά στελέχη του Κινήματα να σταθούν δίπλα στους νέους που απαρτίζουν σήμερα το κομματικό όργανο της Δωδεκανήσου.

Βασικός ομιλητής της συνέλευση ήταν ο Δωδεκανήσιος βουλευτής Α΄Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος έκανε μια μακρά ανάλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν τη χώρα με ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά θέματα με κριτική στις θέσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σκανδαλίδης επέμεινε στο θέμα της δημιουργίας μιας εθνικής στρατηγικής για ν’ αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι για τη χώρα εξ’ αιτίας της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας. Μίλησε ακόμη για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης την οποία χαρακτήρισε όμοια με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα οργανωτικά του Κινήματος και ζήτησε τη δραστηριοποίηση όλων των μελών ώστε να μπορέσει ν’ ανακάμψει η παράταση και να διευρύνει το ρόλο της στην κοινωνία.

Τα στελέχη που πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε (Στάθης Κουσουρνάς, Φώτης Χατζηδιάκος, Κοσμάς Σφυρίου, Γιάννης Παρασκευάς, Σάββας Χατζησάββας, Γιάννης Μαχαιρίδης κ.α.) στάθηκαν κυρίως στα εθνικά θέματα και στην καλύτερη οργάνωση του ΚΙΝΑΛ στην περιοχή.

Στη συνέλευση εκτός των προαναφερθέντων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές Γιώργος Νικητιάδης και Νίκος Ζωίδης, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο Μανώλης Γλυνός, η γραμματέας του τομέα νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Φτακλάκη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλά στελέχη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής στη Ρόδο. Η επόμενη συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στη Ρόδο είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει τις προσεχείς μέρες.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...