Αντίδραση του ΚΚΕ στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη

Αντίδραση του ΚΚΕ στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη

Αντίδραση του ΚΚΕ στις δηλώσεις του αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 921 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιδημάρχου Ρόδου κ. Στράτου Καρίκη, για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Ρόδο (στα παλιά Σφαγεία) από την τομεακή επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Αντιδημάρχου Στράτου Καρίκη σχετικά με το θέμα των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας και συγκεκριμένα στα παλιά Σφαγεία, αποκαλύπτουν την ταύτιση της Δημοτικής Αρχής με την αντίστοιχη αντιδραστική πολιτική των κομμάτων που τη στηρίζουν (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) στο Προσφυγικό– Μεταναστευτικό, είτε ως κυβερνήσεις, είτε ως αντιπολίτευση. Οι θέσεις που εξέφρασε είναι στη λογική των «συμφωνιών» που συνυπέγραψαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με την ΕΕ και εντείνουν την καταστολή, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των προσφύγων, τον εγκλεισμό τους στα νησιά και στη χώρα μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες σε κέντρα-φυλακές, σε «ΣΦΑΓΕΙΑ» και «ΜΟΡΙΕΣ».

Θυμίζουμε στον κ. Αντιδήμαρχο, ότι το χαλάζι από σφαίρες που πέφτει καθημερινά στα Παλαιστινιακά εδάφη, οι βομβαρδισμοί που ισοπεδώνουν σπίτια και διαμελίζουν ανθρώπους στο Ιράκ, οι βομβιστικές επιθέσεις που σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό στη Σομαλία, όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα, τη στιγμή που ο ίδιος δηλώνει ανερυθρίαστα πως οι άνθρωποι που έφυγαν από αυτά τα μέρη για να σωθούν και να σώσουν τα παιδιά τους δεν θα πρέπει να θεωρούνται πρόσφυγες!

Οι Δημοτικές Αρχές της Ρόδου, ουδέποτε έως τώρα έδειξαν την ελάχιστη ευαισθησία πάνω στο ζήτημα, αρνούμενες να προσφέρουν ακόμα και την απολύτως στοιχειώδη φροντίδα για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες. Απέναντι στην κοροϊδία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να βρεθούν εθελοντές για να αναλάβουν τις δικές της ευθύνες, εμείς από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε στον κ. Αντιδήμαρχο πως ο Ροδιακός λαός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των προσφύγων που πέρασαν από εδώ τα τελευταία χρόνια και έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, υλική και ψυχολογική στήριξη σε όλους εκείνους που στάθηκαν εδώ στο μεγάλο ταξίδι τους, στη μάχη για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους, μια ζωή που ρήμαξε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί μας, με ευθύνη που βαραίνει και τη δική του παράταξη, συνεχίζουν να διαμένουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στα ετοιμόρροπα κτήρια των παλιών Σφαγείων, σε ένα χώρο στον οποίο οι εθελοντές καθημερινά και χωρίς καμία απολύτως συνδρομή από το Δήμο, δίνουν τεράστια μάχη ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Καλούμε το Ροδιακό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους λαούς που δοκιμάζονται, που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους γιατί οι ιμπεριαλιστές αρπάζουν με φωτιά και σίδερο τον πλούτο των χωρών τους. Είναι πια καιρός να πάρουν άμεση απάντηση όλοι εκείνοι που στηρίζουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΕΕ - ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ανάβουν το φιτίλι των πολεμικών συγκρούσεων, με ενεργή συμμετοχή και της χώρας μας. Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου. Ο Ροδιακός λαός πρέπει να καταδικάσει τη συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει στα νησιά και στη χώρα μας χιλιάδες ανθρώπους ανάμεσά τους πολλούς ανήλικους. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, με εξασφαλισμένους όρους ασφάλειας, υγιεινής, περίθαλψης όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν άμεσα στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους!

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής