Χωρίς προϊστάμενο έχει μείνει η πολεοδομία του δήμου Καρπάθου

Χωρίς προϊστάμενο παραμένει το τελευταίο διάστημα η πολεοδομία του δήμου Καρπάθου γεγονός που έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, καθώς δεν μπορούν να υπογραφούν έγγραφα και αποφάσεις. 

Μάλιστα κάτοικοι και επιχειρηματίες εξέφρασαν μιλώντας στη «Ροδιακή» τον προβληματισμό τους καθώς ο χρόνος περνά και οι υποθέσεις τους παραμένουν στάσιμες.

Ο δήμαρχος Καρπάθου επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπάρχει, και δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι έχει κινήσει διαδικασίες τόσο για την εξεύρεση λύσης και την τοποθέτηση νέου προϊσταμένου, όσο και για την κάλυψη του κενού μέχρι να δοθεί οριστική λύση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την προηγούμενη χρονιά παραιτήθηκε ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος της πολεοδομίας, τον οποίο αναπλήρωσε άλλη συνάδελφός του.

Όμως στη συνέχεια εκείνη ζήτησε μετάθεση για την Αθήνα, αλλά μετά από έγγραφο που έστειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Νισύριος στο υπουργείο Εσωτερικών, η μετάθεσή της ανακλήθηκε και έπρεπε να επιστρέψει στα καθήκοντά της.

Αυτό δεν έγινε τελικά καθώς ζήτησε αναρρωτική άδεια μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου. Αν δεν έχει επιστρέψει στην υπηρεσία της μετά τη λήξη της άδειας, τότε ο δήμαρχος θα ζητήσει τη συνδρομή του δήμου της Ρόδου, ώστε να σταλεί κάποιος μηχανικός προσωρινά μέχρι να γίνουν οι νέες προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό, έχει γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη δύο ατόμων, ενός πολιτικού μηχανικού και ενός μηχανολόγου μηχανικού, ο διαγωνισμός τελείωσε και αναμένεται η δημοσίευση της πρόσληψής τους στο ΦΕΚ. Εκτός απροόπτου σε περίπου δύο εβδομάδες θα έχουν στελεχώσει την υπηρεσία του νησιού και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.