Έπαυσε η δίωξη σε βάρος λογιστή για υπεξαίρεση

Έπαυσε οριστικά λόγω παραγραφής, η ποινική δίωξη για υπεξαίρεση που είχε ασκηθεί σε βάρος 75χρονου λογιστή.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε δεύτερο βαθμό καθώς ο 75χρονος πριν από δύο χρόνια,  καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως ο 75χρονος δεν είχε εμφανιστεί τότε ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο δικάστηκε ωσεί παρών.
Κατά της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου σε βάρος του, ο 75χρονος άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση του εξετάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο και με το νέο ποινικό κώδικα έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 75χρονος κατηγορούνταν ότι το χρονικό διάστημα του 2007 και του 2008 και ενώ ήταν λογιστής σε ένα εστιατόριο του νησιού μας, όφειλε να καταβάλλει τα χρήματα που του έδινε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης για το ΙΚΑ, ωστόσο ο ίδιος τα ιδιοποιήθηκε.

Το συνολικό ποσό για τους 24 μήνες ασφαλιστικών εισφορών που φερόταν να μην είχε καταβάλλει ο 75χρονος, ανέρχεται στις 18.000 ευρώ.