Σημαντικές δράσεις από τον «Ιππότη»

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το 2ο τουρνουά γρήγορου σκακιού των τμημάτων υποδομής στο πλαίσιο του 8ου Grand Prix από τον Ιππότη. Το τουρνουά που διήρκησε 5 γύρους με χρόνο σκέψης 10 λεπτά και πρόσθετο 5 δεύτερα για κάθε κίνηση. Συνολικά μέρος έλαβαν 54 παιδιά που αγωνίστηκαν  για τις πρώτες θέσεις αλλά και την εμπειρία και εξοικείωση με τους κανόνες του σκακιού.

Σκοπός άλλωστε των αγώνων αυτών είναι η εξοικείωση των παιδιών με το σκάκι και τους κανόνες του, αλλά και η εξάσκηση του μυαλού και των συναφών δεξιοτήτων που το σκάκι επιτρέπει. 

Η αντίληψη, η μνήμη, η υπομονή, η ορθή κρίση, η αποφασιστικότητα, η δημιουργία σχεδίου (πλάνου), η ιεράρχηση των στόχων, ο υπολογισμός, η παρατηρητικότητα , η φαντασία  είναι κάποιες χαρακτηριστικές δεξιότητες που το σκάκι εξασκεί μαζί με άλλα πολλά χαρακτηριστικά στα παιδιά, αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Ακολούθησαν οι απονομές και η κοπή της πίτας του “Ιππότη” σε μια σεμνή και λιτή τελετή, όπου τον όμιλο τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Παππάς Ιωάννης για την Κυβέρνηση, κ. Σαντορινιός Νεκτάριος για την Αξιωματική Αντιπολίτευση, από την Περιφέρεια ο κ. Νικολής Νίκος Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού, ο κ. Μπάρδος Χρήστος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, από τον Δήμο ο Ιατρός  κ. Καραταπάνης Σάββας, και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Καθηγήτρια κα Φραντζή Αικατερίνη και ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού «Αρχαιολογία της Ανατολικής Μεσογείου»,  Αν. Καθηγητής κ. Κουσούλης Παναγιώτης, οι οποίοι χαιρέτησαν όλους τους παρευρισκόμενους τα παιδιά αλλά και την προσπάθεια του ομίλου.

Στην εισαγωγή της τελετής, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Βασιλάκης χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τα μέλη του ομίλου, τους γονείς και τα παιδιά-μαθητές του ομίλου, όπως επίσης τους προαναφερόμενους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Πανεπιστημίου για τη συνεχή στήριξη σε όλες τις δράσεις του ομίλου.

Οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί της βασιλόπιτας που έκοψαν ο  Βουλευτής κ. Παππάς, η Πρόεδρος του Τ.M.Σ κ. Φραντζή και ο Αντιπρόεδρος κ. Βασιλάκης ήταν  το μέλος του Δ.Σ. και ταμίας  του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» Σπύρος Καραμποΐκης και ο νομικός διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Παππά, κ. Χαραλάμπους Μανώλης, οι οποίοι και κέρδισαν από μία αναμνηστική συλλεκτική χειροποίητη πλακέτα του ομίλου. 

Για την ιστορία, αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2ου τουρνουά έχουν ως εξής: