Ούτε μέρα ανεκμετάλλευτη στον στίβο…

Η αγωνιστική περίοδος στον στίβο μόλις ξεκίνησε και η ΕΑΣ Δωδεκανήσου, πάλι στις επάλξεις, δίνει την ευκαιρία στους αθλητές και τις αθλήτριες της περιοχής μας να έχουν συμμετοχή στην ημερίδα «Δωδεκανησιακός Χειμώνας» το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό προπονητήριο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».

Με συγκεκριμένο πλάνο και την άριστη συνεργασία των σωματείων, η  Ένωση του νομού μας συνεχίζει να διοργανώνει σημαντικούς αγώνες, παραβλέποντας ή ξεπερνώντας, καλύτερα, τα όποια προβλήματα προκύπτουν από τη… νησιωτικότητα.  Με τους αγώνες κλειστού στίβου, δείχνει κατευθείαν τις προθέσεις της να μην αφήσει καθόλου το χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος, μιας και η περιοχή μας διαθέτει πια σημαντικές εγκαταστάσεις για τον κλασικό αθλητισμό.

Τα στάδια σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σύμη χρησιμεύουν για την ανάπτυξη περισσότερο με αγώνες την άνοιξη, αλλά υπάρχουν και τα σχέδια για δημιουργία χώρου, περισσότερο ως προπονητήριο, και στην Πάτμο.

Οι αγώνες στα Δωδεκάνησα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μα και συνεργασίας όλων όσοι θέλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες για τη συνεχή παρουσία ανθρώπων κοντά στο στίβο και να βάλουν σ’ αυτό το …παιχνίδι την τοπική αυτοδιοίκηση στο κομμάτι της συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Μπορεί εδώ και μια δεκαετία πολύς κόσμος να έχει βγει έξω από τα στάδια και να συμμετέχει στους αγώνες δρόμου, όμως ο στίβος συνεχίζει να γεννιέται μέσα στα κουλουάρ και την κονίστρα.

Ούτως ή άλλως με τις ακαδημίες τους και τη σημασία που δίνουν σ’ αυτές, οι σύλλογοι πια έχουν καταλάβει πως το μέλλον είναι στη σωστή προετοιμασία ήδη από την παιδική ηλικία.

Οι προπονητές άλλωστε είναι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ, χωρίς να υπάρχουν εμπειρικοί κι έτσι τα παιδιά βρίσκονται στη σωστή βάση για ν’ αγαπήσουν περισσότερο τον κλασικό αθλητισμό, ασχέτως του αν καταφέρουν να πάρουν διακρίσεις στις αγωνιστικές κατηγορίες. Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στη συνεργασία όλων όσοι αποτελούν την καρδιά του στίβου και στην κατάλληλη υποστήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι οι Δήμοι είναι αυτοί που έχουν το κουμάντο στα στάδια.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ