Ας  δώσουν βάση στις γειτονιές της Ρόδου και τον άνθρωπο

Να κάνουν τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των έργων όπως ο αείμνηστος δήμαρχος Ρόδου  Μιχάλης Πετρίδης, είπε χθες ένας παλιός Ροδίτης που επισκέφθηκε τα γραφεία μας, για να εκφράσει τον προβληματισμό του για τα όσα γίνονται και δεν γίνονται στο νησί μας.

Ο ίδιος, που υπήρξε και συνεργάτης του πρώην δημάρχου που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα της προσφοράς του στο νησί μας, είπε ότι η επιτυχία του Πετρίδη, είχε να κάνει κυρίως  με το ότι κατάφερε να βάλει στο επίκεντρο των προσπαθειών του τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα.

Θυμήθηκε το πώς ο αείμνηστος δήμαρχος «χρέωνε», χώριζε τη Ρόδο σε «γειτονιές»  και το πώς έβαζε να επιτηρούν την πρόοδο των έργων αφού προηγουμένως είχαν καταγραφεί τα προβλήματα, είτε τους αιρετούς συνεργάτες του είτε στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου που εμπιστεύονταν.

Οι άνθρωποι αυτοί έδιναν λόγο κάθε εβδομάδα για το τι έγινε και το τι δεν έγινε αναλυτικά και όχι γενικά κι αόριστα, στον τομέα ευθύνης που τους είχε χρεωθεί απευθείας στον Δήμαρχο ή σε κάποιον στενό  συνεργάτη του όταν ο ίδιος ήταν απασχολημένος!

Όλα αυτά τα θυμήθηκε με αφορμή τα προβλήματα φωτισμού, που υπάρχουν σε γειτονιές της περιοχής Σοφούλη, όπου οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει να τριγυρνούν στα σκοτάδια κάθε λίγο και λιγάκι. Και δεν έχει άδικο εδώ που τα λέμε. Ας το τολμήσει έστω και δοκιμαστικά η νέα δημοτική αρχή.