Μια ευχάριστη έκπληξη από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου

Μία ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για όλους χθες η παρουσίαση αντικειμένων που έφτιαξαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρόδου που συμμετέχουν σε πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας.

Δεν ήταν μόνο το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που αναδεικνύει τις δεξιότητες των παιδιών σ’ αυτή την ηλικία αλλά (κυρίως) η πρόταση που κάνουν και στην τοπική κοινωνία για την επιχειρηματικότητα, όταν αυτή συνδυάζεται με την καινοτομία, την οικολογία και τον πολιτισμό.

Αυτό ακριβώς αναδείχθηκε περισσότερο και από τα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος ανέφερε ως παράδειγμα ότι τέτοια προϊόντα, τα οποία είναι οικολογικά, θα μπορούσαν να πωλούνται για παράδειγμα στη Μεσαιωνική Πόλη όπου βλέπουμε κάθε καλοκαίρι πλειάδα «κακών ιδεών και κακών αναμνηστικών».

Στον αντίποδα, τα προϊόντα που κατασκεύασαν τα παιδιά-που όπως μας πληροφορούσαν οι καθηγητές τους δεν ήταν εύκολη δουλειά-είναι χρηστικά, αναμνηστικά και οικολογικά και αποτυπώνουν σύμβολα της Ρόδου όπως ο Κολοσσός, το ελαφάκι και οι πεταλούδες.

Ας πάρουν ιδέες κάποιοι ντόπιοι επιχειρηματίες και το καλό θα είναι πολλαπλό!
                                                                                                                                                                                                   Κυρ. Π.