Στα 16 εκατομμύρια οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στη Ρόδο

Στα 16 εκατομμύρια οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στη Ρόδο

Στα 16 εκατομμύρια οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2968 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάστασή τους από τον δήμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο η αποκατάσταση των ζημιών από τη μεγάλη θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο τον περασμένο Νοέμβριο, με την πρώτη εκτίμηση για το ύψος τους να υπερβαίνει τα δεκαέξι εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκη!

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς χθες ο τελευταίος σχετικά με την πορεία αποκατάστασης των ζημιών, είπε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν πάρα πολλές και είχαν βγάλει κάποια ποσά άμεσα για την αποκατάσταση των πιο επειγουσών. Επίσης, το γεγονός ότι το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δίνει το δικαίωμα να κινηθούν πιο γρήγορα.

Πάντως, ίδιος θεωρεί ότι ούτως ή άλλως κινήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα, αυτή τη στιγμή έχουν βγει νέες εργολαβίες για τη βατότητα της αγροτικής οδοποιίας, σε κάποιες δημοτικές ενότητες θα ξεκινήσουν άμεσα ενώ σε άλλες αργότερα, ανάλογα με την ιεράρχηση αναγκών που έχει γίνει στις κοινότητες.

Όπως είπε, μάλιστα, το θέμα το χειρίζονται οι χωρικοί Αντιδήμαρχοι και εργολαβίες έχουν βγει σε όλες τις ενότητες του Δήμου ενώ ευελπιστούν ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από την ερχόμενη Άνοιξη, δηλαδή πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, όσο αφορά στην αγροτική οδοποιία. Σύμφωνα με τον κ. Φλοσκάκη, έχουν εγκριθεί για να διατεθούν κάποια ικανοποιητικά ποσά, θα τρέξουν ακόμα κάποιες εργολαβίες, θα βγουν στον αέρα διαγωνισμοί για τεχνικά έργα, ασφαλτοστρώσεις κτλ. που έχουν να κάνουν επίσης με την αγροτική οδοποιία, τοιχία αντιστήριξης που έχουν καταστραφεί κτλ. Πάντως, ο ίδιος εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Ρόδο από τη θεομηνία αυτή, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι ήταν πάρα πολύ υψηλή, και συνολικά, μετά από συνεργασία δηλαδή των Τεχνικών Υπηρεσιών που μηχανικοί τους πραγματοποίησαν αυτοψίες αμέσως μετά, με τους χωρικούς Αντιδημάρχους κτλ., για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία, το επαρχιακό οδικό δίκτυο, εντός και εκτός οικισμών, οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν περίπου στα 16 εκατ. ευρώ για όλα (σ.σ. πλην ΔΕΥΑΡ).

Ενδεικτικά μάλιστα ανέφερε ότι μόνο σε ένα χωριό της Ρόδου, για μία και μόνη ζημιά απαιτούνται 500 χιλιάδες ευρώ για ν’ αποκατασταθεί!
Τέλος, ο κ. Φλοσκάκης δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει ότι η εικόνα που αντίκρισαν μετά τις πλημμύρες στο νησί ήταν δραματική. Είπε, ακόμη, ότι υπήρξε χρηματοδότηση από την Κεντρική Διοίκηση αλλά πολύ πιο χαμηλή απ’ αυτήν που χρειαζόμαστε και με τα χρήματα αυτά έχουν προχωρήσει στην αποκατάσταση ζημιών ενώ θα συμπληρώσουν με ίδιους πόρους, μέσω του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο