Διαφωνεί το δημοτικό συμβούλιο Κω με την κλειστή δομή μεταναστών

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω με θέμα τη λήψη απόφασης αναφορικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, (συνεδρίαση της 19/01/2020), η οποία διήρκεσε για περισσότερες από 5 ώρες, αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία (καταψήφισε η Δύναμη Αλλαγής και η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Κω) τα παρακάτω:

Καμία συζήτηση και διαπραγμάτευση για κλειστή δομή μεταναστών στο Πυλί. Ανοιχτή και αυστηρά ελεγχόμενη δομή.
Άμεση και γενναία αποσυμφόρηση
Καμία διαπραγμάτευση για αριθμητική αύξηση των μεταναστών στην υπάρχουσα δομή στο Πυλί, πέραν του επιπέδου του σχεδιασμού του 2015 και του 2017, δηλαδή 816 συν 428 στο ΠΡΟΚΕΚΑ.
Να υπάρξουν δομές υγείας και να ανακουφιστεί το νοσοκομείο της Κω, το οποίο έχει αναλάβει όλο τον φόρτο του ΚΥΤ!
Άρση του ΦΕΚ του Λινοποτίου και επιβεβαίωση της απόφασης ανάκλησης!
Παλεύουμε και διεκδικούμε να φύγει η Κως από τον χάρτη του μεταναστευτικού.

H θέση της Δύναμης Αλλαγής 

Το κλείσιμο της δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Πυλί ζήτησε για ακόμη μια φορά ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω (20/1/20) για τη λήψη απόφασης αναφορικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό!

Μάλιστα ο κ. Κυρίτσης τόνισε πως το βάρος του μεταναστευτικού στο Νότιο Αιγαίο δεν γίνεται να το σηκώνει μόνο η Κως και η Λέρος και όχι και η Ρόδος, ζητώντας στην Κω ο αριθμός των μεταναστών που θα παραμένουν να αντιστοιχεί μέχρι το 1% του πληθυσμού του νησιού.

Ο κ. Κυρίτσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως η Κως εάν δημιουργηθεί κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών θα γίνει μια νέα Μόρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το νησί.

H θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Κω

Να κλείσει το Hotspot της Κω όπως και όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν στην Ελλάδα και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά, ζήτησε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κω Κική Μακρή κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω (20/1/20) για τη λήψη απόφασης αναφορικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό!

Η κ. Μακρή ζήτησε ακόμη τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων - μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, την μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.

 

https://www.kosnews24.gr/