Και φέτος στο φράγμα το «Apolakkia Run»

Στη σπάνιου φυσικού κάλλους περιοχή του φράγματος στην Απολακκιά θα γίνει και φέτος και συγκεκριμένα την Κυριακή, 29 Μαρτίου, ο αγώνας δρόμου με την ονομασία «Apolakkia Run».

Στον αγώνα υπάρχουν διαδρομές σε διάφορες αποστάσεις, με τους διοργανωτές να ενημερώνουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν μέσα από την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Οργανωτική Επιτροπή, η Τοπική Κοινότητα Απολακκιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ασπίδα Απολακκιάς, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν, ότι σύμφωνα με το καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, ο 2ος Αγώνας Δρόμου 10.000μ., 5.000μ. , 5.000μ. βάδην και 800μ. για μαθητές θα διεξαχθεί την 29η Μαρτίου και ώρα 10.00.

Η εκκίνηση θα δοθεί από τον τεχνικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ κο Σάββα Διακονικόλα στην πλατεία Απολακκιάς και οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που οδηγεί στο Φράγμα, εκεί θα υπάρχει αναστροφή (για τα 10.000μ.) ενώ για τα 5.000μ. η αναστροφή θα είναι στα 2.500μ. της διαδρομής.

Οι οργανωτές, όπως και την περασμένη χρονιά, επιδιώκουν με τον αγώνα να αναδείξουν αφενός το φυσικό κάλλος της Απολακκιάς, του Φράγματος, την πολιτιστική κληρονομιά, τα Μοναστήρια (Αγ. Γεωργίου Βάρδα, Αγίου Ευσταθίου, Παναγιάς Σκιαδενής) και αφετέρου την οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε το 2016 από την πυρκαγιά.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ελεύθερη, ωστόσο όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης και στον Ερυθρό Σταυρό.

Συνεπώς ο αγώνας έχει χαρακτηριστικά αθλητικά, συναγωνισμού για αθλητές αλλά και συμμετοχής για τους υπόλοιπους και από την άλλη πλευρά είναι μια κοινωνική, πολιτιστική και φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, υπό τη σκέπη της Αγίας Μαρίνας. 

Ενημερώνουμε τους αθλητές, ότι θα υπάρχει πλατφόρμα συμμετοχής στο apolakkiarun.gr
Καλούμε όλους να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση, γιορτή του αθλητισμού, στη φιλόξενη Απολακκιά της Νότιας Ρόδου, δηλαδή σωματεία, αθλητές, μαθητές άλλα και καθένα ξεχωριστά, για να γιορτάσουμε μαζί την ημέρα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κο. Βασίλη Ζήκα και τον τεχνικό Διευθυντή κο Σάββα Διακονικόλαγια την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση, την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το ΕΚΑΒ, το Δήμο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον πρόεδρο Νικήτα Ριζόπουλο και του κριτές, τους εκπαιδευτικούς του Κολλεγίου Ρόδου και τους χορηγούς μας καθώς και τον κο Νίκο Χατζηνικόλα και το σύλλογο APOLLON TRIATHLON Ρόδου»