Αθώος 56χρονος Λινδιακός για την κακοποίηση σκυλιών

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 56χρονος από τη Λίνδο που κατηγορούνταν για κακοποίηση πέντε σκυλιών.

Αν και το κατηγορητήριο αναφέρει ότι τα σκυλιά ήταν δικά του, χθες ενώπιον του δικαστηρίου όπου βρέθηκε, ο 56χρονος δήλωσε ότι ανήκαν σε άλλον ο οποίος αρρώστησε και απεβίωσε με αποτέλεσμα τα σκυλιά να τα φροντίζει όποιος μπορούσε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Παναγιώτη Φουτούλη και Παντελή Αποστολά απάλλαξε τον 56χρονο από την κατηγορία της κακοποίησης ζώων συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση που τον βάραινε, κρίνοντάς τον κατά πλειοψηφία αθώο.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα πριν από τρία χρόνια, ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Τα σκυλιά είχαν βρεθεί σε περιφραγμένο χώρο κοντά σε σπηλιά στη Λίνδο πριν από τρία χρόνια από τα μέλη του σωματείου «paws & claws animal rescue Rhodes», τα οποία και ενημερώθηκαν από τουρίστα που έκανε βόλτα στην περιοχή.

Όταν μετέβησαν στο σημείο βρήκαν τα πέντε σκυλιά δεμένα και νεκρά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  ο 56χρονος το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2014 έως το Δεκέμβριο του 2015 κατηγορούνταν ότι κακοποιούσε τα πέντε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς τα οποία φέρονταν να είναι ιδιοκτησίας του, καθώς τα είχε δέσει με αλυσίδες και ήταν νεκρά πάνω από σπηλιά στην περιοχή των Πεύκων της Λίνδου, ενώ στην περιοχή κάτω από τη σπηλιά, υπήρχαν ακαθαρσίες και περιττώματα.