Ρόδος: Φυλάκιση δύο ετών σε 32χρονο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ρόδος: Φυλάκιση δύο ετών σε 32χρονο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ρόδος: Φυλάκιση δύο ετών σε 32χρονο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 876 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών η οποία αναστέλλεται επί τριετία, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 32χρονο από τη Λάρισα, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 32χρονος πριν από τρία χρόνια δικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, την οποία και μείωσε χθες στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Χαρίτος και πολιτική αγωγή ο κ. Γεώργιος Βήτας.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το δυστύχημα σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις έξι το πρωί της 14ης Ιουλίου 2012, στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου - Καμείρου (περιοχή Κρητικά απέναντι από νυκτερινό κέντρο).

Ο 36χρονος Σταύρος Αυγέρης του Αθανασίου επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα την ίδια ώρα που Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό τον 32χρονο κατευθυνόταν προς Ιαλυσό. Η σύγκρουση οχήματος και πεζού ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 36χρονος.

Άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου αλλά και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 36χρονο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 32χρονος οδηγός συνελήφθη, ενώ για τις συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργήθηκε έρευνα από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του