Προετοιμασίες από τη ΔΕΡΜΑΕ για την έναρξη της σεζόν στη Ρόδο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες αυτή την περίοδο από τη ΔΕΡΜΑΕ ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι την Άνοιξη και να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υποδοχή της νέας τουριστικής περιόδου από τα υποκαταστήματά της, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν το πιο εμπορικό κομμάτι του Δήμου αλλά και κάποια από τα πιο εμβληματικά και υψηλής επισκεψιμότητας σημεία του νησιού.

Καταρχάς, αυτή την περίοδο, όπως είναι φυσικό, η Εταιρεία και ο Πρόεδρός της, κ. Γιάννης Ιατρίδης, ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στην αποκατάσταση της Κοιλάδας των Πεταλούδων η οποία υπενθυμίζεται ότι υπέστη σοβαρές ζημιές από την τελευταία θεομηνία.  Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Ιατρίδης είχε διαβεβαιώσει ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε η Κοιλάδα να λειτουργήσει μέχρι την αρχή της νέας σεζόν αφού αντιλαμβάνεται κανείς τι θα σήμαινε για το τουριστικό προϊόν του νησιού εάν κάτι τέτοιο δεν γινόταν.

Από την επομένη κιόλας της θεομηνίας ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών, οι μελέτες, μπήκε μέσα ο εργολάβος-μια και επρόκειτο να ξεκινήσει μία μεγάλη εργολαβία για την αναβάθμισή της-και γενικά ξεκίνησε η αποκατάστασή της με πυρετώδεις ρυθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ έχει διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσει αυτοψία στην Κοιλάδα μαζί με τους μηχανικούς και τον εργολάβο ώστε να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, διαβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι με την αρχή της νέας σεζόν το εμβληματικό αξιοθέατο της Ρόδου θα είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Παράλληλα, ο κ. Ιατρίδης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύμβαση της ΔΕΡΜΑΕ με δασολόγο για το θέμα της πυρασφάλειας στην Κοιλάδα των Πεταλούδων  και σε άλλα υποκαταστήματα που διαχειρίζεται. Μάλιστα, έχει ήδη βγει η προκήρυξη για τον δασολόγο η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, περιμένει να ανακοινωθεί και το ποσό της χρηματοδότησης από ένα πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο για δασικά έργα σε ιδιοκτησίες Δήμων, για το οποίο έχει καταθέσει προσφορά, ώστε να δουν τι εργασίες μπορούν να γίνουν σε σχέση με τη δασοπυρόσβεση και σε άλλα υποκαταστήματα της Εταιρίας όπως το «Θέρμαι», το Ροδίνι (σ.σ. το δασικό κομμάτι) αλλά και οι «Πηγές Καλλιθέας».

Όσον αφορά το Μνημείο των «Πηγών» και εκεί αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, βαψίματα, καθαρισμοί κτλ.

Ριζική, όμως, αναμένεται να είναι και η αναβάθμιση της εικόνας στις καντίνες που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ στις πλέον κοσμικές παραλίες της πόλης, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Ιατρίδης. Όσο αφορά, μάλιστα, σ’ αυτές που βρίσκονται στην παραλία του Έλλη, αναμένεται να παρουσιάζουν μία τελείως διαφορετική εικόνα και έχουν ήδη γίνει οι μελέτες, οι οριοθετήσεις, τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας κτλ.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι αυτοί οι πρώτοι μήνες της θητείας ήταν επιφορτισμένοι με αρκετά, ο κ. Ιατρίδης σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προτίθεται να καταθέσει εισήγηση για τις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία για τις οποίες είχε επισημάνει ότι έπρεπε πρώτα να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μάλιστα, όλο αυτό το διάστημα, έχει ήδη προχωρήσει στις απαιτούμενες έρευνες, έχουν φτιαχτεί τα σχεδιαγράμματα κτλ.