Νέα κινητοποίηση σήμερα στη Ρόδο  από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας

Νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας, συμμετέχοντας έτσι στις διαμαρτυρίες που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα για να μην προχωρήσει η διαδικασία εξίσωσης των πανεπιστημιακών τίτλων με τους αντίστοιχους των κολεγίων.

Η κινητοποίηση θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία της Πρωτοβάμιας Εκπαίδευσης. Στην ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών αναφέρονται συγκεκριμένα:
«Η εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στις τιμωρητικές διατάξεις που εισάγονται με το άρθρο 58 για τον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία καθώς και στις ρυθμίσεις του άρθρου 50 που, με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 (με επιλεκτική ευαισθησία ως προς την προσαρμογή στο κοινοτικό δίκαιο, αφού δεν την επιδεικνύει και για την οδηγία 70 του 1999 που θα οδηγούσε σε εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών και θα άνοιγε την πόρτα στην πραγματοποίηση όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση) οδηγούν στην υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων καθιστά μονόδρομο τη σύγκρουση.

Το ίδιο επιτυγχάνει και η στάση της Υπουργού έναντι των αντιπροσωπειών της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. που την συνάντησαν στο πλαίσιο της κινητοποίησης, όπου οχυρωμένη πίσω από την υποτιθέμενη πίεση της Ε.Ε. με επιχειρήματα που δεν έπεισαν κανέναν αντιμετώπισε υποτιμητικά τις εμπεριστατωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, για να κορυφώσει έπειτα από λίγο στη Βουλή όπου χαρακτήρισε «αφερέγγυους» όσους εκπαιδευτικούς  δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, «λησμονώντας» ότι αναφέρεται σε ανθρώπους που με προσωπικό κόστος στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με το έργο τους σε όλα αυτά τα, πλέον των δέκα, χρόνια της αδιοριστίας. Δυστυχώς για την εκπαίδευση και την κοινωνία αφερέγγυα είναι η Υπουργός που εμπαίζει με σαθρά επιχειρήματα την πανεπιστημιακή κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για να καλύψει το εκπαιδευτικό έγκλημα της απαξίωσης των πανεπιστημιακών πτυχίων προς χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ως Σύλλογος είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων καθώς και την επαναφορά τιμωρητικών διατάξεων κατά των εκπαιδευτικών.
Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. του συλλόγου μας συμμετέχει στην κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΔΟΕ (τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου) και κηρύσσει επιπλέον 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού για τους  συναδέλφους που επιθυμούν να μετατρέψουν την κινητοποίηση σε 24ωρη απεργία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές,  να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου, στις 13.00 στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις».