Έντονη αντίδραση της Στεφανίας Στάγκα για τους βανδαλισμούς στην παιδική χαρά Ιαλυσού

Την έντονη αντίδραση της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού κας Στεφανίας Στάγκα, αλλά και δεκάδων άλλων συμπολιτών μας, προκάλεσαν οι βανδαλισμοί και οι ζημιές που έγιναν στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην πλατεία Αποστολίδη, στο πιο κεντρικό σημείο της Ιαλυσού.

Η πρόεδρος, σημείωσε ότι αποτελεί θλιβερό φαινόμενο να καταγράφονται τέτοιες ζημιές ελάχιστους μόλις μήνες μετά τη λειτουργία της παιδικής χαράς και κάλεσε τους πολίτες να προστατεύσουν οι ίδιοι τους λιγοστούς χώρους αναψυχής για παιδιά που διαθέτει η Ιαλυσός.

Στην ανάρτησή της, στην προσωπική της σελίδα αναφέρει συγκεκριμένα:
«Με πικρία διάβασα το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Ροδιακή" σχετικά με τις ζημιές που έχει υποστεί η παιδική χαρά της πλατείας Αποστολίδη.

Τον περασμένο Αύγουστο λειτούργησε η παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία και σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών στις εγκαταστάσεις παρατηρήθηκαν φθορές περιμετρικά της ξύλινης περίφραξης αλλά και εντός του χώρου.
 

Η παιδική χαρά γίνεται τόπος συγκέντρωσης μεγάλων παιδιών κατά τις βραδινές κυρίως ώρες όπου έχει παρατηρηθεί να εμφανίζονται με ποδήλατα και μηχανάκια. Είναι ιδιαίτερα θλιβερό να αντικρίζει κανείς καινούργια έργα να υπόκεινται σε βανδαλισμούς τα οποία δεν έχει προλάβει να χαρεί η τοπική κοινωνία.

Η παιδική χαρά γίνεται "στόχος" μιας μερίδας ατόμων που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία μη λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χώρος περιορίζεται για μικρά παιδιά, αγνοώντας ότι το κόστος των φθορών το επωμίζονται οι υπόλοιποι πολίτες.

Είναι αδιανόητο να μην προστατεύουμε εμείς οι ίδιοι την περιουσία του δήμου μας.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι η εικόνα με τα σπασμένα τμήματα είναι κατακριτέα από όλους καθώς οι λιγοστοί χώροι αναψυχής της Κοινότητας μας δεν θα έπρεπε να στοχοποιούνται και να καταστρέφονται από την έλλειψη παιδείας ορισμένων.

Κατόπιν επικοινωνίας με την διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ρόδου, η εργοληπτική εταιρεία θα αναλάβει άμεσα την αποκατάσταση των ζημιών.»