Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου φύτεψαν λουλούδια στο μνημείο των Ιμίων

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 24 χρόνια από την τραγική νύκτα της κορύφωσης της «κρίσης των Ιμίων» και τον θάνατο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου επισκέφτηκαν και περιποιήθηκαν τον χώρο του μνημείου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Τον χώρο όπου βρίσκονται οι προτομές των τριών αξιωματικών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος τα ξημερώματα της 31ης του Ιανουαρίου του 1996, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού μαζί με τους δασκάλους τους καθάρισαν και φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια, ώστε να είναι έτοιμο για το μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή στις 2 Φεβρουαρίου.

Μπροστά από τις προτομές των τριών ηρώων, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, οι μικροί μαθητές με τις παρεμβάσεις τους, ετοίμασαν το μνημείο, ως ελάχιστη προσφορά στη μνήμη τους, καλλιεργώντας, εκτός τα λουλούδια και τη δική τους ιστορική συνείδηση, απέναντι στα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του τόπου. (φώτο από την ομάδα του σχολείου στο facebook).