Αθώος εκπαιδευτικός για προσβολή αιδούς μαθήτριας

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 35χρονος εκπαιδευτικός ο οποίος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για προσβολή της αιδούς μαθήτριας.

Το περιστατικό φερόταν να είχε σημειωθεί σε σχολείο του νησιού μας όπου υπηρετούσε πριν από έξι χρόνια ο εκπαιδευτικός και είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί σε άλλο σχολικό συγκρότημα και παράλληλα η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εκπαιδευτικός το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 31 Νοεμβρίου 2014 και ενώ βρισκόταν σε τάξη και δίδασκε κατηγορούνταν ότι πλησίασε μαθήτρια, στάθηκε πάνω από τη θέση στην οποία αυτή καθόταν και έβαλε τα χέρια του στους ώμους της.

Όταν δε η μαθήτρια αντέδρασε και τον ρώτησε τι ακριβώς της έκανε, ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να της απάντησε ότι θέλει να της κάνει μασάζ προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την αιδώ της ανήλικης την οποία του είχαν εμπιστευθεί λόγω της θέσης του ως εκπαιδευτικού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γρηγόρη Μοράρη, απάλλαξε από την κατηγορία τον εκπαιδευτικό κρίνοντάς τον αθώο.