Πότε επιτέλους θα στελεχωθεί το ιατρείο στο νησί της Σύμης;

Την άμεση στελέχωση και τον εξοπλισμό του ιατρείου της Σύμης, ζητά ο δήμαρχος του νησιού κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο δήμαρχος Σύμης μάλιστα επισυνάπτει επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκου του νησιού, ο οποίος ζητά εξηγήσεις από αυτόν, για την κατάσταση που επικρατεί στο ιατρείο.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Σύμης αναφέρει τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ, 
Σας επισυνάπτουμε την αγανάκτηση ενός πολίτη για την κατάσταση της υγείας στη Σύμη που καθιστά υπεύθυνο το πρόσωπο του Δημάρχου ενώ εκείνος έχει αποταθεί πάμπολλες φορές στους αρμόδιους φορείς χωρίς να υπάρχει η δέουσα ανταπόκριση. 

Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση επάνδρωση του ιατρείου στο Χωριό τόσο υλικοτεχνικά όσο και της επάνδρωσης και στελέχωσης του Ιατρείου με τις κατάλληλες ειδικότητες ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία του.                                                                                            

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ».


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ
Στην επισυναπτόμενη επιστολή, ο κάτοικος του νησιού αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Δήμαρχε,
Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια Δημαρχίας δεν έχετε την ευαισθησία να απαντήσετε στο τι έχετε κάνει μετά που έφυγαν οι γνωστοί Ιατροί, για να έλθουν νέοι Ιατροί στη Σύμη και παίζετε με διάφορα ψέμματα με την υγεία όλων μας.

Όποτε έχω επισκεφθεί το Γραφείο σας με περιπαίζετε με διάφορες ανυπόστατες και φτηνές δικαιολογίες ότι, θα έλθει ο τάδε... (ανύπαρκτος μέχρι σήμερα), ότι φταίει η Περιφέρεια... φταίει η Αθήνα (Υπουργείο Υγείας) όλοι, εκτός... από τον Δήμο.

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΑΝΑΠΑΥΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΩΚΟ ΣΑΣ
Πρόσφατα, κάτοικο του νησιού τον “μπάρκαραν”, όπως συνηθίζεται να λέγεται εδώ,  διότι δεν υπήρχε ιατρός να γνωρίζει τη χρήση του υπερήχου, ο οποίος παραμένει ανενεργός, όπως και το ακτινολογικό μηχάνημα. 

ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Και επειδή έχετε επιβάλει τον νόμο της σιωπής στο νησί, σας καλώ να βγείτε δημόσια και να ενημερώσετε τους κατοίκους, ως επίσης και για το περίφημο ιατρείο του Χωρίου και για το θέμα Ιατρών και επί  τόσων άλλων σοβαρών θεμάτων του νησιού που παραμένουν άλυτα».