Η αποφασιστικότητα της φετινής Ρόδου είναι το κλειδί

Μπορεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να έχει ακόμα δρόμο μπροστά για να ολοκληρωθρεί, ωστόσο η φετινή δυναμική που έχει αναπτύξει η Ρόδος της επιτρέπει να ρίχνει ματιές και ...στο μετά, παρά το ότι ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τιον τίτλο.

Και το μετά έχει να κάνει με τα παιχνίδια μπαράζ τα οποία θα κρίνουν την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Οι «πράσινοι» μπορεί να χρειάζονται και άλλους βαθμούς προκειμένου να «καθαρίσουν» τον τίτλο, όμως ρεαλιστικά μιλώντας και με βάση την έως τώρα παρουσία όλων των ομάδων, είναι θέμα χρόνου να το κάνουν. Και στην ουσία, αυτό που ...εξαργυρώνει αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι ο καλός σχεδιασμός του περασμένου καλοκαιριού. Είναι αυτός που της επιτρέπει να κάνει τη διαφορά και ακόμα και στη θεωρητικά χειρότερή της ημέρα μπορεί να παίρνει τους βαθμούς, που είναι και το ζητούμενο.

Τη στιγμή δηλαδή που στους υπόλοιπους ομίλους οι επίδοξοι πρωταθλητές είτε δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως, είτε αυτοί που έχουν αυτή τη στιγμή το προβάδισμα προσπαθούν να το κατοχυρώσουν, η Ρόδος είναι στην προνομιούχο θέση να μπορεί να σκέφτεται τα μπαράζ.

Και όχι μόνο κατά μια άποψη, γιατί αν το αναλύσουμε και περισσότερο, αντλαμβανόμαστε ότι είναι σε θέση να κοιτάζει και λίγο πιο μετά, ώς και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Άλλωστε οι μεταγραφές που έχουν γίνει από το περασμένο καλοκαίρι αλλά και από την περίοδο του Ιανουαρίου, φανερώνουν κατηγορηματικά αυτό ακριβώς το πράγμα: ότι οι «πράσινοι» φτιάχνουν ομάδα για τη Football League.

Όσο εγωιστικό και αν ακούγεται αυτό σε ορισμένους (λογικό αφού βρισκόμαστε ακόμη μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου), τόσο αληθινό είναι. Πρόκειται για την πραγματικότητα. Έτσι αντιλαμβάνονται τα πράγματα στη συγκεκριμένη διοίκηση. Και καλά κάνουν θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος, μιας και τις περισσότερες φορές δεν αρκεί απλώς να έχεις μεγαλεπήβολα σχέδια και στόχους.

Πρέπει να μπορείς να τα υποστηρίξεις κιόλας με όρεξη, διάθεση και όραμα. Μετά από πολλά χρόνια λοιπόν, τα «ελάφια» δείχνουν μεγάλη αποφασιστικότητα για να υλοποιήσουν όλα τα σχέδιά τους. Και αυτό ίσως είναι και το πιο βασικό συστατικό της έως τώρα επιτυχημένης παρουσίας αυτής της ομάδας...
                                                                                                                                                                                    
Δραγάτης Δημήτρης