Το Περιφερειακό Φυτώριο έκοψε τη βασιλόπιτά του

Το Περιφερειακό Φυτώριο έκοψε τη βασιλόπιτά του

Το Περιφερειακό Φυτώριο έκοψε τη βασιλόπιτά του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 201 ΦΟΡΕΣ

Τιμήθηκαν τρεις παραγωγοί και έμποροι κρεάτων

Τη βασιλόπιτά της έκοψε η διοίκηση και το προσωπικό του Περιφερειακού Φυτωρίου Ρόδου στα νέα γραφεία της διοίκησης (στο κτήριο του Εδαφολογικού Εργαστηρίου) την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι.

Πριν την κοπή της πίτας συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Φυτωρίου και ασχολήθηκε με θέματα της αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων ο οικονομικός απολογισμός του 2019 (έκανε εκτενή ενημέρωση ο λογιστής του Φυτωρίου Τσαμπίκος Αϊβάζης), ο προγραμματισμός και οι στόχοι για το 2020 (από το διευθυντή του Φυτωρίου Νίκο Ρένεση, η εργολαβία βελτίωσης του χώρου των σφαγείων, η αξιοποίηση των ανακαινισμένων ιταλικών θερμοκηπίων και η δυνατότητα δημιουργίας βοτανικού κήπου.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η μεγάλη συμβολή του Περιφερειακού Φυτωρίου στην κοινωνική ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος με τη δωρεάν παραχώρηση σε σχολεία, φορείς και συλλόγους εκατοντάδων φυτών και δένδρων για δενδροφύτευση, τις ξεναγήσεις και τις ενημερωτικές ημερίδες σε μαθητές και ξένους επισκέπτες και συμπολίτες μας.

Εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό του Φυτωρίου κλήθηκαν να παραστούν στην κοπή της πίτας οι τέως πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Φυτωρίου, και κτηνοτρόφοι και έμποροι κρεάτων οι οποίοι συνεργάζονται με το Περιφερειακό σφαγείο ενώ τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου αρμόδιος και για θέματα περιβάλλοντος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Φυτωρίου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Ευστρατίου ο οποίος συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό για το έργο που επιτελούν και μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη, ο κ. Ζανεττίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευστάθιος Μαραγκός, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Μηνατσής, οι τέως πρόεδροι Μιχάλης Μπαριανάκης και Τζένη Φάκκα και οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Φυτωρίου.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιάννης Μηνατσής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ευστρατίου ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοίκησης να διαθέσει επί τριήμερο σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας για τον καθαρισμό και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου στο κτήριο των νέων γραφείων της Διοίκησης καθώς επίσης τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και χειριστές των μηχανημάτων Μιχάλη Περνάρη και Ντίνο Σισαμή η οποίοι με συνέπεια και εμπειρία έκαναν σημαντική δουλειά για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου. Ακόμη θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν και στο προσωπικό του Φυτωρίου και στον χημικό Χρήστο Πηδιάκη.

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ
Με πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου τιμήθηκαν με πλακέτες για τη μακρόχρονη συνεπή και αγαστή συνεργασία τους με το Περιφερειακό Φυτώριο οι αδελφοί Κώστας και Παναγιώτης Θυριάκης και ο Γιώργος Στρατής. Οι τιμηθέντες ευχαρίστησαν για την τιμή που τους έγινε και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της διοίκησης του Φυτωρίου να γίνει κοινή συνάντηση με τους κτηνοτρόφους, παραγωγούς κρέατος και εμπόρους και να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν αφού εξάλλου αυτή είναι και η θέση και εντολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου να στηριχθούν και να διευκολυνθούν οι παραγωγοί του τόπου μας. Η συνάντηση θα προγραμματισθεί για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη