Επιτυχίες για δυο κολυμβητές του Υγρού Στίβου Ρόδου

Στις 18 και 19 Ιανουαρίου, η Ροδούλα Καραβόλια και ο Στέλιος Βεϊσάκης  βρέθηκαν  στην ημερίδα πρόκρισης της ΚΟΕ στο 50άρι Ανοιχτό Κολυμβητήριο των Χανίων και κατέγραψαν την πρώτη επίσημη παρουσία τους στη φετινή σαιζόν μετά από μια ικανοποιητική προετοιμασία που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και επτά μήνες τώρα έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγωνιστική τους συμπεριφορά.

Με «εκκωφαντικό κρότο», έσπασαν το …ρόδι του αγωνιστικού 2020 οι δύο κολυμβητές του Υγρού Στίβου Ρόδου , που βελτιώνοντας σημαντικά τις προηγούμενες επιδόσεις τους, προκρίθηκαν πανηγυρικά στα Πρωταθλήματα Χειμώνα και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του καλοκαιριού. Παράλληλα, περιμένουν την τελική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους για να αποφασισθεί η επόμενη αγωνιστική τους κίνηση στη …σκακιέρα της κολυμβητικής φετινής σαιζόν.

Η Ροδούλα Καραβόλια κατέβασε 11δευτερόλεπτα το χρόνο της στα 100 μ. Πεταλούδα και περίπου 30 στα 200 μ. του ίδιου στιλ, ενώ  κολύμπησε 50 μ. Πεταλούδα και 1500 μ. Ελεύθερο, αξιοποιώντας στο έπακρο την ευκαιρία να κάνει χιλιόμετρα και μάλιστα αγωνιστικά σε 50άρι. Έτσι, προκρίθηκε για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, χαροποιώντας τους πάντες, ακόμα και τους αντιπάλους της στην πισίνα με την απίστευτη βελτίωσή της.

Ο Στέλιος Βεϊσάκης  απλά και εύκολα, (αλλά λίγοι ξέρουν πόση δουλειά κρύβεται πίσω από τη φαινομενικά τυπική και εύκολη βελτίωση των επιδόσεών του) κατάφερε και στα τρία αγωνίσματά του, τα 50, 100 και 200 μ. Ύπτιο να βελτιωθεί 4, 3 και 2 δευτερόλεπτα αντιστοίχως. Μ’ αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε την αναμενόμενη όσο και σίγουρη πρόκρισή του στα Πρωταθλήματα Χειμώνα και το Πανελλήνιο, ενώ  και αυτός εκμεταλλεύθηκε το 50άρι κολυμβητήριο και συμμετείχε στα1500 μ. Ύπτιο με καταπληκτικό tempo, καταγράφοντας μάλιστα μια επίδοση που ζηλεύουν αρκετοί επαγγελματίες κολυμβητές Ελευθέρου και αποστάσεων.

Σημειωτέον ότι οι κακές καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο και αέρας) δεν βοήθησαν καθόλου τις προσπάθειες των «καλομαθημένων»  από την πολυτελή καθημερινότητα των προπονήσεων του Υγρού Στίβου Ρόδου στο «Μπλε Παλατάκι» κολυμβητών, που σε καλύτερες συνθήκες, εύκολα θα κολυμπούσαν σε πολύ γρηγορότερους χρόνους.
Ήδη και οι δύο έχουν επανέλθει σε φουλ πρόγραμμα προπόνησης για τον επόμενο αγωνιστικό τους στόχο, όποιος και αν είναι.
 

Ο Στέλιος Βεϊσάκης απέδειξε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση
Ο Στέλιος Βεϊσάκης απέδειξε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση