Ν. Παναγιωτόπουλος: Aν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές», οφείλουμε να αντιδράσουμε

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει αν η γειτονική χώρα παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στον Αnt1 σχετικά με τη δήλωσή του πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται» ο υπουργός απάντησε πως αυτό που είπε είναι αυτονόητο και πως ανάλογο μήνυμα έχει στείλει και ο Πρωθυπουργός,

Η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει την υποκριτική στάση της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το διεθνές δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πρόσθεσε επίσης πως θα ήταν ευχής έργον είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλως Δυνάμεων, αλλά - όπως έσπευσε να προσθέσει - «αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε».

Τόνισε πάντως ότι οι τουρκικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται από την ελληνική κυβέρνηση, με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα.

Αναφερόμενος και στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων είπε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν σε ανάφλεξη στην περιοχή και ότι από την κρίση των Ιμίων οδηγηθήκαμε στο «γκριζάρισμα» κάποιων ζωνών στο Αιγαίο από την Τουρκία.