Σε έκπτωση κηρύχθηκε ο σύμβουλος για τα LED στο Δήμο Ρόδου

Την έκπτωση του ανεξάρτητου συμβούλου της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο της εξοικονόμησης ενέργειας με την τοποθέτηση λαμπτήρων LED για τον Δήμο της Ρόδου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, κάτι που αν προχωρήσει και σε έκπτωση της Κοινοπραξίας-αναδόχου του έργου, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην παύση του έργου!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στην αρχή της συνεδρίασης, τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως, από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της Οικονομικής, κ. Αντώνη Καμπουράκη, η εισήγηση της Επιτροπής παρακολούθησης του έργου για έκπτωση της Εταιρείας «Waste Water and Energy ΙΚΕ» η οποία είναι ο ανεξάρτητος εξειδικευμένος σύμβουλος που περιλαμβάνεται στη σύμβαση και ο οποίος, όταν θα ολοκληρωνόταν το έργο, θα έπρεπε να πιστοποιήσει (σ.σ. μαζί με την Υπηρεσία) ότι ο σκοπός του επετεύχθη, ότι όντως δηλαδή υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας.

Ωστόσο, η Επιτροπή παρακολούθησης φέρεται να αναφέρει διάφορους λόγους που δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα.  Έτσι, χθες, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την έκπτωση του συμβούλου κατά πλειοψηφία αφού το μέλος της μείζονος μειοψηφίας σ’ αυτήν και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Σάββας Διακοσταματίου ψήφισε «παρών».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει αν όντως δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα αφού ούτε η Επιτροπή παρακολούθησης παρίστατο ούτε εκπρόσωπος της Εταιρείας αλλά και επειδή αναμένεται να κατατεθούν ενστάσεις και έτσι ψήφισε «παρών». Εν τω μεταξύ, πληροφορίες θέλουν να συγκαλείται και σήμερα, εκτάκτως, η Οικονομική Επιτροπή με πιθανό θέμα την έκπτωση της Κοινοπραξίας που είναι ο ανάδοχος του έργου, της «ΟΤΕ Α.Ε.-GLOBILED Μ ΕΠΕ-ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.». Τέλος, ο Δήμαρχος αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, όπως και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.