Μετάλλια για τον Ασκληπειό στο Πανελλήνιο Ζίου Ζίτσου

Στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου για τις κατηγορίες αθλητών-αθλητριών έως και 16 ετών.

Εκεί εκπροσώπηση είχε ο Ασκληπειός με σημαντική πορεία όλα αυτά τα χρόνια στην ανάδειξη νέων αθλητών και κατάφερε να επιστρέψει στη Ρόδο με μετάλλια στις αποσκευές του.

Συγκεκριμένα, η Νίκη Τριανταφυλλίδη στην κατηγορία έως 14 ετών και τα -44κ. κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο, όπως και ο Παύλος Τριανταφυλλίδης στην κατηγορία έως 12 ετών και τα -34κ. Συμμετοχή είχε επίσης ο Λάζαρος Οικονομίδης για την κατηγορία έως 14 ετών και τα -50κ., παίρνοντας την 5η θέση.
 


Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία των αθλητών έχει φυσικά ο προπονητής τους Πάχος Τσαγκάρης, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει αναδείξει την επόμενη γενικά του ροδίτικου ζίου ζίτσου με την εξαιρετική δουλειά του. Ο δάσκαλος του Ασκληπειού ήταν φυσικά στους αγώνες και καθοδήγησε τους αθλητές του, ενώ συνοδοί ήταν επίσης ο Γεώργιος Οικονομίδης και η Τέτα Τριανταφυλλίδη.
 


Επόμενος σημαντικός αγώνας για τον Ασκληπειό και το ζίου ζίτσου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις κατηγορίες άνω των 16 ετών το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου στο Παλαιό Φάληρο.