«Η Ρόδος είναι ένα νησί που αγαπάει το θέατρο»

«Η Ρόδος είναι ένα νησί που αγαπάει το θέατρο»

«Η Ρόδος είναι ένα νησί που αγαπάει το θέατρο»

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 566 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα στο «Μετροπόλ» η κωμωδία «Τρεις φόνοι... καμία κηδεία»

Η πολυσυζητημένη κωμωδία "Τρεις φόνοι... καμία κηδεία" πρόκειται να ανέβει σήμερα για δύο παραστάσεις στο Κινηματοθέατρο «Μετροπόλ».

Μια κωμωδία γεμάτη σασπένς, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστας Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).


Οι πρωταγωνιστές της κωμωδίας κ.κ. Αποστολάκης και Πούλης, μίλησαν στη «Ροδιακή» για την κωμωδία που θα παρακολουθήσουμε σήμερα, για το θέατρο γενικότερα, για την κρίση του επαγγέλματος του ηθοποιού.

Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει η κωμωδία «Τρεις φόνοι... καμία κηδεία». Πείτε μας λίγα λόγια για το τι θα δούμε.
Κ.Α.: Είναι μια κωμωδία καταστάσεων με ένα ερωτικό τρίγωνο θεότρελο, όπου ο ένας προσπαθεί να εξοντώσει τον άλλον, όλα αυτά βέβαια δοσμένα με κωμικό τρόπο μέσα από πολύ αστείες καταστάσεις.

Σ.Π.: Το έργο είναι μια κωμωδία με ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο και αποτελείται από τρεις σκηνές. Πρώτη σκηνή είναι παραμονή Χριστουγέννων σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου η σύζυγος με τον εραστή σχεδιάζουν πώς θα δολοφονήσουν τον σύζυγο και τον καλούν στο δωμάτιο και προσπαθούνε να το πετύχουνε. Στη δεύτερη σκηνή έχουμε τον σύζυγο με τη σύζυγο στο ίδιο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Είναι Πάσχα και προσκαλούν τον εραστή με σκοπό να τον δολοφονήσει γιατί τα έφτιαξε με κάποια άλλη και την πλήγωσε.

Στην τρίτη σκηνή είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και είναι ο σύζυγος μαζί με τον εραστή και προσκαλούν τη σύζυγο με σκοπό να τη δολοφονήσουν γιατί τα έφτιαξε με κάποιον άλλον και τους παράτησε και έχουν μείνει δύο ναυάγια της ζωής. Όλες αυτές οι προσπάθειες γίνονται με πολύ αστείο τρόπο και με διάφορες κωμικές καταστάσεις όπου κανένας δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Το θέμα της απιστίας είναι ένα θέμα που δεν τελειώνει ποτέ. Υπάρχει από τα πολύ παλιά χρόνια, συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πάντα. Νομίζω δεν θα τελειώσει ποτέ. Πάντως, όταν μπαίνει ένα τρίτο άτομο σε μια σχέση δεν φταίει πάντα το τρίτο άτομο. Βρίσκει ένα παραθυράκι και περνάει. Οπότε να φροντίζουμε στη σχέση μας να μην αφήνουμε παραθυράκια για τρίτους.

Μετά την επιτυχία της σειράς των παραστάσεων, πραγματοποιήσατε μια σειρά από παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού;
Κ.Α.: Η περιοδεία σε όλη την Ελλάδα πήγε πάρα πολύ καλά, ήρθε αρκετός κόσμος να δει την παράσταση και νομίζω ότι πέρασε πάρα πολύ καλά και το έδειχνε καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Σ.Π.: Το κοινό αντιμετωπίζει την παράσταση με πάρα πολύ ενθουσιασμό, γελάνε καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης. Νομίζω ότι αυτές τις δύο ώρες που επιλέγουν να δουν την παράσταση ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και περνάνε ωραία.

Τώρα έρχεστε και στη Ρόδο για δύο παραστάσεις. Γιατί επιλέξατε αυτή την περίοδο και όχι το καλοκαίρι;
Κ.Α.: Το καλοκαίρι δεν μπορέσαμε να έρθουμε αλλά θα το καταφέρουμε τώρα. Η Ρόδος είναι μία μεγάλη πόλη, αγαπάει το θέατρο και το δείχνει κάθε φορά όταν έρχονται παραστάσεις. Και όταν μια πόλη πάει και βλέπει θέατρο πρέπει και το θέατρο να πηγαίνει σ' αυτή την πόλη.

Σ.Π.: Η Ρόδος είναι ένα νησί που αγαπάει το θέατρο. Ήταν να έρθουμε από το καλοκαίρι αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί δεν "έβγαιναν" οι μέρες. Δεν προλαβαίναμε και αποφασίσαμε να έρθουμε τώρα γιατί δεν έπρεπε να μείνει έξω από το πρόγραμμα. Πάντα οι παραστάσεις στη Ρόδο έχουν κόσμο, οι Ροδίτες αγαπούν το θέατρο και το δείχνουν.

Πώς θα αντιδρούσατε αν συνειδητοποιούσατε εσείς ότι αποτελείτε το τρίτο άτομο σε μία σχέση;
Κ.Α.: Νομίζω ότι θα έφευγα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αλλιώς είναι στη θεωρία κι αλλιώς είναι στην πράξη.

Σ.Π.: Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Πάντως δεν θα αντιδρούσα όπως οι ήρωες του έργου μας. Ούτε θα θέλω να σκοτώσω κανέναν, ούτε θα ‘θελα να με σκοτώσει κανένας. Μάλλον θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ γιατί δεν θα άξιζε ο κόπος για όλο αυτό.

Έχετε εμφανιστεί σε πολλές παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια που είστε ηθοποιός. Αν έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στην τηλεόραση και το θέατρο, τι θα επιλέγατε;
Κ.Α.: Μ' αρέσουν και τα δύο εξίσου, το καθένα έχει την ομορφιά του και τις δυσκολίες του. Το θέατρο είναι πιο άμεσο, εισπράττεις κατευθείαν το κλίμα του κοινού, αν τους αρέσει αυτό που βλέπουν ή αν δεν τους αρέσει και προσπαθείς και προσαρμόζεσαι κάθε φορά. Στην τηλεόραση είναι διαφορετικά. Το γυρίζεις μια φορά και τέλος και το καταλαβαίνεις μετά στο δρόμο, αφού το έχουν δει τι θα σου πούνε.

Σ.Π.: Και η τηλεόραση και το θέατρο είναι μέρος της δουλειάς μας, της υποκριτικής. Όταν γίνονται σοβαρά είναι όλα ωραία. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα δύο. Το θέατρο είναι μια δουλειά, μια τέχνη που γεννιέται και πεθαίνει εκείνη τη στιγμή. Είναι αλλιώς κάθε μέρα. Η κάθε παράσταση είναι διαφορετική. Αλλιώς είναι το κοινό, αλλιώς εσύ στην τηλεόραση. Το κάνεις μια φορά και τελείωσε. Όπως το έχεις γράψει, έτσι θα παίζεται για πάντα

Δυστυχώς και το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ένα επάγγελμα που περνάει κρίση. Εσείς το βιώσατε αυτό τα τελευταία χρόνια;
Κ.Α.: Όλα τα επαγγέλματα στη χώρα μας περνάνε κρίση, έτσι περνάει και το επάγγελμα του ηθοποιού. Εγώ δουλεύω ασταμάτητα χειμώνα-καλοκαίρι και έτσι όλα είναι εντάξει.

Σ.Π.: Όπως όλα τα επαγγέλματα έτσι και το θέατρο περνάει την κρίση του. Έχουν γίνει περικοπές σε πολλά πράγματα αλλά εγώ ευτυχώς όλα αυτά τα χρόνια ήμουν τυχερός. Είχα συνεχώς δουλειά, δουλεύω και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Πιστεύω κάποια στιγμή αυτή η οικονομική κρίση στη χώρα να ξεπεραστεί και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του αυτός ο τόπος.

Έχετε ξαναέρθει στο νησί μας; Θα το επιλέγατε για διακοπές;
Κ.Α.: Έχω ξανάρθει με θεατρικές παραστάσεις και πέρασα πάρα πολύ ωραία. Ο κόσμος της Ρόδου είναι πολύ ωραίος, ωραίες οι παραλίες και έχω κάνει και διακοπές φοβερές.

Σ.Π.: Στη Ρόδο έχω έρθει αρκετές φορές με το θέατρο. Έχω παίξει, πέρασα πάρα πολύ ωραία είχαν επιτυχία οι παραστάσεις και θα ήμουνα τρελός αν δεν ήθελα να κάνω διακοπές σ’ αυτό το νησί. Είναι ένα πανέμορφο μέρος. Είστε τυχεροί εσείς που ζείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion