Δικαιώνεται ο αγώνας για τη μεταφορά του ΙΚΑ δίπλα στο νέο Νοσοκομείο

Δικαιώνεται ο αγώνας για τη μεταφορά του ΙΚΑ δίπλα στο νέο Νοσοκομείο

Δικαιώνεται ο αγώνας για τη μεταφορά του ΙΚΑ δίπλα στο νέο Νοσοκομείο

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3170 ΦΟΡΕΣ

Στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεταφερθούν οι ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ)

Για πρώτη φορά, μετά από 29 ολόκληρα χρόνια, δρομολογήθηκε ξεκάθαρη διαδικασία έτσι ώστε οι υπηρεσίες του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ρόδου, να λειτουργήσουν πλέον σε κτηριακό συγκρότημα που θα παραχωρήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ στους Αγίους Αποστόλους, απαλλάσσοντας έτσι το Δημόσιο από τον βραχνά της τάξης των δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο και ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για αντίστοιχη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών σε κτηριακά συγκροτήματα του Δημοσίου.

Μετά τα τελευταία αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της “ΡΟΔΙΑΚΗΣ” για την απραξία και τον εμπαιγμό της τοπικής μας κοινωνίας, επί τρεις σχεδόν δεκαετίες αναφορικά με τη λειτουργία του ΙΚΑ στη Ρόδο, η πολιτική ηγεσία και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών μας ταμείων, με τη μεθοδική και αποτελεσματική συνδρομή του υφυπουργού και βουλευτή Δωδεκανήσου κου Μάνου Κόνσολα, του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδου κ. Ηλία Τσέρκη, λειτούργησαν επιτέλους με γνώμονα τη λογική αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Με απόφαση, λοιπόν, που υπογράφτηκε χθες από τους αρμόδιους διοικητές και υπουργούς, οι ιατρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ Ρόδου) θα μεταφερθούν όλες μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο κτηριακό συγκρότημα του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους δίπλα από το Νέο Νοσοκομείο.

Από την επίσκεψη του κλιμακίου στη Ρόδο
Από την επίσκεψη του κλιμακίου στη Ρόδο

Πώς έγινε η στοχευμένη παρέμβαση
Η δρομολόγηση της οριστικής στέγασης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ρόδου, στο κτήριο των Αγίων Αποστόλων, έγινε έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη στη Ρόδο του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κου Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου κ. Ηλία Τσέρκη και αφού αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι της πρότασης, ο πρόερος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει με κάθε λεπτομέρεια την πρόταση που κατατέθηκε για να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες, έπειτα από την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ρόδου: να παραχωρήσει δηλαδή άλλο κτήριο για τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ στην πόλη της Ρόδου.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ρόδου είχε εκφράσει με δημόσια δήλωση την ικανοποίησή του επισημαίνοντας τα εξής:

«Είναι σημαντικό για τη νέα δημοτική αρχή τα προβλήματα να μην επισημαίνονται μόνο, αλλά να αναζητούνται λύσεις βελτίωσης και Προόδου. Μια τέτοια κίνηση θα αναβαθμίσει την περιοχή, το αίσθημα ασφάλειας και ευταξίας».

Καθοριστική η παρέμβαση του Ι.Σ.Ρ.
Υπέρ της μεταφοράς των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) στο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους και το οποίο είναι κλειστό από το 2017, ενώ είναι νεόκτιστο κτήριο, είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου (ΙΣΡ).

Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ηλίας Τσέρκης, πραγματοποίησε μια σειρά από παρεμβάσεις πριν από μερικές μέρες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες, πώς επιτέλους ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας μας, θα στεγάζονταν σε κτήριο του Δημοσίου χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει ενοίκια της τάξης των 10.000 έως 15.000 ευρώ κάθε μήνα.

Ο πρόεδρος του Ι.Σ.Ρ. Ηλίας Τσέρκης με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ
(Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας - πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ)
κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, τον διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ κ. Γεώργιο Αναστόπουλο και την υπεύθυνη των ΠΕΔΥ κ. Ελεονώρα Χατζηπασχάλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτήριο είχε εξεταστεί από μηχανικούς του Υπουργείου Υγείας πριν από μερικούς μήνες όταν είχαν έρθει στη Ρόδο, οι οποίοι μάλιστα φέρεται να είχαν συμφωνήσει ότι μπορούν να στεγαστούν σε αυτό οι ιατρικές υπηρεσίες εφόσον γίνουν οι αναγκαίες κτηριακές παρεμβάσεις.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι νεόκτιστο, αλλά από το 2017 με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού υγείας κου Πολάκη, (στο πλαίσιο γενικής απόφασης για τα κτήρια του ΚΕΕΛΠΝΟ) είχε κλείσει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο εσωτερικό του φθορές και βανδαλισμοί που χρήζουν επισκευής. Οι επισκευές αυτές και κάποιες τροποποιήσεις στο εσωτερικό του κτηρίου, θα μπορούν να γίνουν άμεσα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανοίγει άμεσα και το ζήτημα της
αξιοποίησης του παλαιού κτηρίου

Μετά από σχετικές προσπάθειες, που έγιναν το τελευταίο διάστημα, ξεκίνησαν από χθες το πρωί οι επαφές και οι συσκέψεις για το ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης του κτηριακού συγκροτήματος που διαθέτει το ΙΚΑ της Ρόδου στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Το κτήριο παραμένει κλειστό από τον Απρίλιο του 1992, όταν διαπιστώθηκαν κάποια στατικά προβλήματα στο κτήριο.

Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να μεταστεγαστεί «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ» το ΙΚΑ στο κτίριο που βρίσκεται τώρα στο 3ο χιλιόμετρο της Ρόδου – Λίνδου, όπου μέχρι σήμερα βρίσκονται οι 4 διοικητικές δομές του ΕΦΚΑ.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου