Ομόφωνα πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων ο Μαν. Μαρκόπουλος

Ομόφωνα πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων ο Μαν. Μαρκόπουλος

Ομόφωνα πρόεδρος στην Ένωση Ξενοδόχων ο Μαν. Μαρκόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1569 ΦΟΡΕΣ

Το μήνυμα της ενότητας και ο γνώμονας ότι η Ρόδος είναι πάνω απ’ όλα, αναδείχθηκαν κατά τη χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) κατά την οποία συγκροτήθηκε σε Σώμα και έθεσε τους βασικούς στόχους για την επόμενη τριετία.

Με ομόφωνη απόφαση, λοιπόν, του Προεδρείου της, νέος Πρόεδρος της ΕΞΡ επανεκλέχθηκε ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, στο πρόσωπο του οποίου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους οι παλιοί, αλλά και οι νέοι σύμβουλοι, του δεκαεξαμελούς σώματος.

Ο θέσεις του Δ.Σ. και οι αρμοδιότητές του κατανεμήθηκαν ως εξής:

  • Μαρκόπουλος Εμμανουήλ, Πρόεδρος
  • Ιωαννίδης Παναγιώτης, Α’ Αντιπρόεδρος
  • Καντής Νικόλαος, B’ Αντιπρόεδρος
  • Μηνέττος Κωνσταντίνος, Γενικός Γραμματέας
  • Κωνσταντινίδης Αθηναγόρας, Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας και Marketing,
  • Γερονικόλας Εμμ. Νικόλας, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπρόσωπος Τύπου
  • Χατζής Ιωάννης, Ταμίας και Ειδικός Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΕΞΡ στα Κεντρικά Όργανα του Ξενοδοχειακού Κλάδου

  • Καλλιουδάκης Κωνσταντίνος, Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Πολεοδομικών και Χωροταξικών Θεμάτων, Αιγιαλού & Παραλίας
  • Παπαβασιλείου Ιωάννης, Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Φορολογικών και Τραπεζικών Θεμάτων
  • Σταματιάδη Αυγή, Εντεταλμένη Αντιπρόεδρος Βιώσιμου Τουρισμού και Περιβαλλοντικών Θεμάτων
  • Παλλάς Στέφανος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού και Περιβαλλοντικών Θεμάτων
  • Πασσάλης Αλέξανδρος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού και Περιβαλλοντικών Θεμάτων
  • Χατζηλαζάρου Ανδριάνα, Εντεταλμένη Αντιπρόεδρος Τουριστικής Εκπαίδευσης
  • Γεωργαλλίδης Γεώργιος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Εκπαίδευσης
  • Καπετανάκης Νικόλαος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Εκπαίδευσης
  • Σβυριάδης Θωμάς, Αναπληρωτής Ταμίας και Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Πνευματικών Δικαιωμάτων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Οι πρώτες δηλώσεις
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με διάχυτη αισιοδοξία, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις που έδωσαν και το στίγμα για τα όσα σχεδιάζει η νέα Διοίκηση:
Συγκεκριμένα, ανέφερε ο Πρόεδρος κ. Μαρκόπουλος: «Η διαδικασία των εκλογών της Κυριακής και το αποτέλεσμα αυτής μας γέμισε χαρά και ευθύνη με την προσέλευση και την ενότητα από την οποία χαρακτηρίστηκε. Ο ροδιακός τουρισμός δεν έχει χρόνο για χάσιμο οπότε σε λιγότερο από 48 ώρες προχωρήσαμε στη συγκρότηση σε σώμα.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος  της ΕΞΡ, κ. Μαρκόπουλος
Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΕΞΡ, κ. Μαρκόπουλος


Οι στόχοι μας για την ερχόμενη τριετία είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και τα υψηλά ιδανικά που διέπουν την Ένωσή μας. Για να τους εκπληρώσουμε οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά με ενότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα όπως καταδεικνύει και η κατανομή των αρμοδιοτήτων, δίνουμε, στον βιώσιμο τουρισμό και την τουριστική εκπαίδευση. Προσωπικά θα ήθελα να υποσχεθώ και στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και στα μέλη της Ένωσής μας και στην τοπική κοινωνία, πως θα καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για το βέλτιστο δυνατό».

Ο εντεταλμένος Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας και Marketing, κ. Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ρόδος έχει ένα μεγάλο αριθμό ποιοτικών και έμπειρων ξενοδόχων και στελεχών του τουρισμού, που έχουν συμβάλει διαχρονικά σε αυτό που αποκαλούμε τουριστικό θαύμα της Ρόδου. Όμως, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στο να αναδείξουμε επαρκώς την πραγματική δύναμη και ποιότητα που μας διακρίνει σαν κλάδος. Συγκεκριμένα, ο Ροδιακός ξενοδοχειακός κλάδος με βάση εκτιμήσεις συνεισφέρει έμμεσα περί τα 3,5 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και ως αποτέλεσμα αφήνει ένα αξιοσημείωτο αποτύπωμα στην κοινωνία μας. Αυτό σημαίνει ότι η ενότητα μεταξύ μας είναι η αρχή με την οποία θα μπορέσουμε να αναδειχθούμε σε αυτό που πραγματικά μας αξίζει».

Δεν παρέλειψε, επίσης, ο κ. Κωνσταντινίδης να σημειώσει ότι είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν και παλιά στελέχη με μεγάλη εμπειρία αλλά και νέους ανθρώπους. Σχετικά με τους στόχους που θα θέσει η Ένωση για το επόμενο εξάμηνο και τον επόμενο χρόνο, όπως είπε, με εισήγηση του Προέδρου θα εστιάσουν σε τρία βασικά πράγματα: Πρώτα απ’ όλα στο κομμάτι της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, ο δεύτερος βασικός τομέας είναι αυτός της τουριστικής εκπαίδευσης αφού θα κοιτάξου νπως η ΕΞΡ θα μπορέσει να δώσει μία καινούργια ερμηνεία σ’ αυτό συνεργαζόμενη με τους μεγαλύτερους φορείς της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα.

Ο τρίτος βασικός στόχος που έχει θέσει ο Πρόεδρος είναι αυτός της επικοινωνίας, κάτι που προσπαθούν να φροντίσουν ειδικά τους πρώτους μήνες της νέας Διοίκησης, δηλαδή να βελτιώσουν την επικοινωνία και την εικόνα που έχει η Ένωση προς τα έξω. Κλείνοντας, μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε ανθρώπους που στηρίζουν το ροδιακό τουρισμό, όπως ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης.

Τέλος, ο Ειδικός Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΕΞΡ κ. Χατζής, καταρχάς, ευχαρίστησε για τη στήριξη της οποίας έτυχαν όλη αυτή την περίοδο των εκλογών και είπε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, όλοι εμφανίζονται ενωμένοι και ο στόχος είναι κοινός για όλους αφού στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που είχαν χθες συμφώνησαν ότι η Ρόδος είναι πάνω απ’ όλα. Είπε, ακόμη, ότι το έργο τους είναι διπλά δύσκολο γιατί ο πήχης που έθεσε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Αντώνης Καμπουράκης είναι πολύ ψηλά, και ευχήθηκε μέσα στην τριετία να παράξουν έργο και να δικαιώσουν την απόφαση των ξενοδόχων του νησιού. «Πρέπει η Ρόδος να πάρει πανελλαδικά τη φωνή που της αξίζει, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ο κοινός σκοπός είναι πάντα να προωθούμε τη Ρόδο για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Χατζής ρωτήθηκε και για τη νέα σεζόν και είπε: «Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε. Συνήθως, τον Μάρτιο στην έκθεση του Βερολίνου τα μηνύματα είναι πιο ξεκάθαρα. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο πρώτος μας στόχος θα πρέπει να είναι οι υπηρεσίες των ξενοδοχείων να είναι υψηλές έτσι ώστε ακόμα και καλά να πάει φέτος, να μπορούμε να διασφαλίσουμε τις κρατήσεις και για του χρόνου και του αντίχρονου γιατί ο τουρισμός αποτελεί σχεδόν το 90% του ΑΕΠ του τόπου οπότε πρέπει να είναι δυνατός για να μπορεί να παράγει πλούτο για όλους».

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ