Δήμαρχος Λειψών για τις υπερπτήσεις των Τούρκων: «Τα ελληνικά γεράκια τους κατατροπώνουν – Δεν ανησυχούμε»

Δήμαρχος Λειψών για τις υπερπτήσεις των Τούρκων: «Τα ελληνικά γεράκια τους κατατροπώνουν – Δεν ανησυχούμε»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

Την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές εναέριες δυνάμεις εξέφρασε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο οποίος σχεδόν καθημερινά βλέπει εικονικές αερομαχίες πάνω από τον τόπο του.

«Ακούσαμε τον θόρυβο το πρωί και είδαμε να πετάνε πολύ χαμηλά. Ήταν ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών και ένα ελληνικών και φάνηκε καθαρά η διαδικασία αναχαίτησης», δήλωσε για τις σημερινές υπερπτήσεις ο δήμαρχος Λειψών στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Αυτό που καθιστά επικίνδυνη την υπόθεση είναι ότι κάνουν αδέξιους χειρισμούς. Εμείς δεν ανησυχούμε, έχουμε εμπιστοσύνη στα ελληνικά γεράκια. Τους κατατροπώνουν και αυτό φαίνεται. Η διαδικασία κρατάει 2 λεπτά και τελειώνει. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχουν αυξηθεί τελευταία οι παραβιάσεις και με αναιδή τρόπο. Υπάρχει αυξανόμενη προκλητικότητα και νομίζω ότι γίνεται για ψυχολογικούς λόγους και κυρίως για να εκνευρίσουν τους Έλληνες πιλότους, ο οποίοι όμως δεν καταλαβαίνουν».

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων πιλότων

Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στέλνει μήνυμα κατά του μετώπου που συγκροτεί η Γαλλία με την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, στος 09:32 και στις 09:33 ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τους Λειψούς στα 14.000 και 6.000 πόδια αντίστοιχα.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, έξι μαχητικά F-16, τέσσερα F-4 και ένα κατασκοπευτικό CN-235 προχώρησαν σε 57 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, και σε έξι παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Έξι μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και τρεις εικονικές αερομαχίες.

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε ακόμη

Οι Λειψοί ραπάρουν και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα

Λειψοί: Το ελληνικό νησί χωρίς ξαπλώστρες που προβάλλουν Sun και Vanity Fair ως όαση για φυσιολάτρες

Συνάντηση του δημάρχου Λειψών Φ. Μάγγου με τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδη

Οι Λειψοί στην κορυφή των 11 πιο υποσχόμενων προορισμών του κόσμου για το 2024

Με τον περιφερειάρχη συναντήθηκε ο δήμαρχος Λειψών

Δωρεά του Αθανάσιου Μαρτίνου η αυλή του Νηπιαγωγείου Λειψών

Ποιοι ορίστηκαν αντιδήμαρχοι στον δήμο Λειψών

Οργανωμένες επαφές του Δήμου Λειψών στη διεθνή έκθεση WTM 2023