Σε πλοίο της Blue Star έκοψε την πίτα του ο σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 η εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων στο πλοίο Blue Star Ferries «Διαγόρας», στο λιμάνι του Πειραιά.

Την πολύ όμορφη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Καρπάθιοι και συμπατριώτες από τα Δωδεκάνησα, γεμίζοντας ασφυκτικά την καλαίσθητη αίθουσα του πλοίου. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη συμμετοχή των Κασιωτών.

Η γιορτή ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Ιωάννη Σέργιου Μαγιάτη, από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά την οποία ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων βράβευσε κατά τη διάρκεια της γιορτής για τη διαχρονική συνεισφορά της στις εκδηλώσεις του. 

 


Όπως πάντα, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πλήρες μενού με γευστικά εδέσματα ενώ οι τυχεροί της λαχειοφόρου αγοράς κέρδισαν πολλά όμορφα δώρα! Καρπάθικα κάλαντα και εορταστικά τραγούδια ερμήνευσαν συγκινητικά τα παιδικά συγκροτήματα του Συλλόγου Απεριτών Αττικής «Η Ομόνοια» και της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα».

Την εκπαίδευση των παιδιών στη λαϊκή παράδοση έχουν αναλάβει οι κ.κ. Γιώργος Αναστασιάδης, Βασίλης Μικροπανδρεμένος και Καλλιόπη Χατζηαντωνίου. Το κοινό εντυπωσίασε για άλλη μία φορά το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Καρπαθίων Νέων που μαζί με τους μουσικούς κ.κ. Γιώργο Αναστασιάδη, Μηνά Μιχαηλίδη και Μηνά Δράκο, οι οποίοι έπαιξαν αφιλοκερδώς, ξεσήκωσαν τον κόσμο και τον έσυραν στον χορό μέχρι αργά το μεσημέρι! Το φλουρί ήταν ένα επίχρυσο κόσμημα.
 


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων (ΣΑΚ) Καθηγητής κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός εξήρε στο χαιρετισμό του την πολυπληθή παρουσία των Καρπαθίων και συμπατριωτών Δωδεκανησίων στη γιορτή όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, την αναγκαιότητα ανταλλαγής ευχών στις αρχές κάθε χρόνου μέσα σε μία ζεστή πατριωτική ατμόσφαιρα, τη σπουδαιότητα συμμετοχής στις παγκαρπαθιακές εκδηλώσεις του ΣΑΚ οι οποίες ενισχύουν τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Καρπαθιακής Παροικίας, καθώς και τη συμβολή όλων των μελών του Δ.Σ. του ΣΑΚ στην επιτυχή διοργάνωση. 
 


Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο συμπατριώτης τους Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας για την πολύχρονη προσφορά του ως Βουλευτή και πρόσφατα ως Υπουργού στην ιδιαιτέρα του πατρίδα καθώς και για την επιστημονική ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία.

Ο κ. Κόνσολας στη σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων για τη διαχρονική δυναμική του και την έντονη παρουσία του εδώ και 125 χρόνια στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Δωδεκανήσου και αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάγκη της συνεργασίας για την επίλυση των παθογενειών και των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την Κάρπαθο, όπως και τα λοιπά ακριτικά Δωδεκάνησα. Τόνισε ότι θα έχει στενή συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή του νησιού και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ανταμείψει με έργα την εμπιστοσύνη των Δωδεκανησίων πολιτών που τον εξέλεξαν πρώτο βουλευτή της περιφέρειας και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση της χώρας. 
 


Το Δ.Σ. του ΣΑΚ θα ήθελε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και την αδιάλειπτη στήριξή τους στο έργο του ΣΑΚ:

• Στον εκλεκτό συμπατριώτη κ. Μιχάλη Σακέλλη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Blue Star Ferries και την Εταιρεία, για τη φιλοξενία στο πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της εκδήλωσης αυτής. 
 


• Στον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Ιωάννη Μώραλη, για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά αλλά και τη διαρκή συμβολή του στην υλοποίηση των δράσεων του Συλλόγου, καθώς και τη δέσμευσή του για την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους Καρπάθιους ήρωες στην Πλατεία Καρπάθου του Πειραιά, όπως ανέφερε στη σύντομη ομιλία του.
 

 

Την πολύ όμορφη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Καρπάθιοι και συμπατριώτες από τα Δωδεκάνησα, γεμίζοντας ασφυκτικά την καλαίσθητη αίθουσα του πλοίου. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη συμμετοχή των Κασιωτών.