Τεράστια η προσφορά του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου,  ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης (ΡΟΑ) έκοψε την πίτα του με τα παιδιά των ακαδημιών, τα μέλη, τους φίλους και εκπροσώπους  των τοπικών αρχών.

Η συμμετοχή του κόσμου για άλλη μια χρονιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση του προγράμματος των ακαδημιών, μικρή ανάλυση της διάρθρωσης των τμημάτων και επίδειξη από τα μικρότερα παιδιά της προόδου και των δεξιοτήτων τους.
 

 


Την κοπή της πίτας ακολούθησαν βραβεύσεις των παιδιών που διακρίθηκαν στους αγώνες το 2019 από τους βουλευτές Δωδεκανήσου  Γιάννη Παππά, Νεκτάριο Σαντορινιό και Βασίλη Υψηλάντη και από τους περιφερειακούς συμβούλους Χρήστο Μπάρδο, Χαρούλα Γιασιράνη και Μανώλη Γλυνό.

Στις δηλώσεις τους όλοι αναγνώρισαν την εκπληκτική πορεία του ομίλου τα τελευταία χρόνια με το τριεθνές, τα δύο παγκόσμια, τα δυο εθνικά, τα δυο περιφερειακά και τα δεκάδες τοπικά τουρνουά, καθώς και  το εντυπωσιακό πλήθος αθλητών στις ακαδημίες του.
 


Από πλευράς Δήμου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι αντιδήμαρχοι Τηλέμαχος Καμπούρης, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Στέφανος Δράκος, ο χωρικός αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Ιωσήφ και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γλεντής.

Ειδική βράβευση έγινε στους Γιάννη Τσιγάρο και Ηλία Πανάγο για τη δεύτερη θέση στο εθνικό διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών και στη Βικτώρια Παπαδοπούλου για τη μεγαλύτερη διάκριση, αυτή της δεύτερης θέσης στο Μάστερ τουρνουά με τις οκτώ καλύτερες τενίστριες της χώρας στην κατηγορία των 16 ετών.
 


Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αντώνη Γιανικουρή και τους νικητές του τουρνουά «ladder Rhodes Challenge», έναν ετήσιο θεσμό για τα ενήλικα μέλη του ομίλου με περισσότερες από 80 συμμετοχές.
 


Μετά από 52 εβδομάδες και τα Μάστερς, στις τρίτες θέσεις έφθασαν οι Εμμανουήλ Σταμάτης και Μιχάλης Μπιλιάς ενώ στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Φώκιαλης,  με κορυφαίο για το 2019 τον Ιάσωνα Μαρινάκη.

Για το τέλος οι άνθρωποι του συμβουλίου επεφύλασσαν σε όλους μια συγκινητική στιγμή, καθώς ζητήθηκε από τον τέως πρόεδρο Δημήτρη Γιώρτσο να βραβεύσει τους «ηγέτες τενιστικής οικογένειας», δηλαδή το πρεσβύτερο μέλος οικογενειών που ασχολούνται ακόμη με το τένις και δραστηριοποιούνται στον όμιλο τρεις γενιές.
 


Το τένις είναι από τα λίγα αθλήματα που μπορούν να χαρίσουν τέτοιες συγκινήσεις ενώ η συνύπαρξη στο γήπεδο αυτών των τόσο διαφορετικών ηλικιών είναι αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό τον ΡΟΑ εδώ και τόσα χρόνια.
 


Οι Σπύρος Δελληγιάννης, Περικλής Περπίρογλου, Ιάκωβος Γενημανώλης, Γιώργος Κλούβας, Γιάννης Σεΐτης και Βασίλης Καστελοριζός τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στην παράδοση αυτή του ομίλου.

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση καθώς η συνεργασία με τον ΡΟΑ έχει σημαντικές προοπτικές και μέλλον.

Ειδική μνεία έγινε από τον πρόεδρο του ομίλου στον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Νικολή, ο οποίος από την αρχή ενστερνίστηκε το όραμα των ανθρώπων του και δεν σταμάτησε ποτέ να στηρίζει και να βοηθά στη συνδιοργάνωση των παγκοσμίων.

Μάλιστα συνέβαλε στην ένταξη στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την επισκευή των γηπέδων της ιστορικής έδρας του ομίλου στο «Έλλη», όπως επίσης στην κατασκευή ενός νέου χωμάτινου στο Καρακόνερο.