Η μόδα των αγώνων  δρόμου χωρίς εκπτώσεις…

Στη… μόδα των αγώνων δρόμου δεν χωράνε εκπτώσεις σε καμία περίοδο του χρόνου, γιατί η κάθε λεπτομέρεια στη συγκεκριμένη κατηγορία αξίζει, σε αντίθεση με ό, τι δίδεται ή πουλιέται μέσα σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο. Στον τομέα αυτό η ΕΑΣ Δωδεκανήσου κάνει το δικό της μεγάλο αγώνα μέσα σε μια ρότα σωστής διεξαγωγής του κάθε αγώνα αντοχής.

Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο κομμάτι και πρέπει να προβλέπεται κατ’ αρχάς από την προκήρυξη, όπως και τους αρμοδίους, για να μην βρεθεί κανείς προ εκπλήξεως. Τόσο το Δ.Σ. της Ένωσής μας όσο και ο τεχνικός σύμβουλος Σάββας Διακονικόλας κάνουν ό, τι είναι δυνατόν, ώστε οι αγώνες ν’ αποτελούν διαφήμιση του αθλητισμού, αναδεικνύοντας παράλληλα τις περιοχές του νομού μας.

Οι αγώνες εκτός σταδίων έχουν ιδιαιτερότητες και τσαπατσουλιές,  δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα, μόνο που χρειάζεται πάντα κάποιος να μπαίνει μπροστά έως ότου να παρθεί η απόφαση διοργάνωσης κι εν συνεχεία σε ό, τι μπορεί ν’ αφορά το καθαρά οργανωτικό.

Ούτως ή άλλως μέσα από συγκεκριμένο πλαίσιο νόμων έχει απαγορευτεί να πραγματοποιούνται αγώνες αντοχής απλώς και μόνο για να διαφημιστεί μια επιχείρηση, γι’ αυτό και χρειάζεται η έγκριση της ΕΑΣ της περιοχής, όπως και η συνεργασία με τους γνωρίζοντες το αντικείμενο. Για μα ‘μαστε και ειλικρινείς ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως μπήκαμε αμέσως στα …βαθιά, με δεδομένο ότι σε πολύ λίγο σχετικώς διάστημα έπρεπε να αφοσιωθούμε σ’ ένα αντικείμενο που μας ήταν άγνωστο λίγο-πολύ.

Έστω και τώρα όμως η σωστή ανάδειξη του τομέα αυτού είναι το παν, κι όταν υπάρχει μια στοιχειωδώς καλή οργάνωση και θέληση από την κάθε ΕΑΣ, όλα μπορούν να κυλούν όπως πρέπει.  Στα Δωδεκάνησα το όλο σκηνικό μπορεί να προδιαθέσει τον θεατή για μελλοντικές επιτυχίες, αφού και οι διοργανωτές-λάτρεις των αποστάσεων έχουν τη θέληση μα πάνω απ’ όλα την ικανότητα να συνεργαστούν.

Οι συσχετισμοί που έχουν αναπτυχθεί εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια στην ΕΑΣ δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης τόσο των προθέσεων όσο και των ικανοτήτων, για να υπάρξει ελπιδοφόρα συνέχεια.

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ