«Καταβολάδες», η νέα ποιητική συλλογή του Νικολάου Κοντουδιού

Kυκλοφόρησε από τις πρότυπες εκδόσεις πηγή iwrite στη Θεσσαλονίκη η πρώτη ποιητική συλλογή με τίτλο «Καταβολάδες» του συγγραφέα Νικόλαου Κοντουδιού.

Ο Νικόλαος Κοντουδιός γεννήθηκε στη Ρόδο στις 24 Ιουνίου 1975. Aποφοίτησε από το Καζούλλειο Λύκειο το 1993.

Σπούδασε στην Αθήνα Οπτική Επικοινωνία. Πρωτοεμφανίστηκε  το 2017 με την  πρώτη του συλλογή «έξω χρόνος – Τime out»  σε ηλεκτρονική μορφή.

Έχει γράψει το διήγημα «Αναμμένα Μαγκάλια» το οποίο διακρίθηκε με το Α΄ βραβείο στον σχετικό διαγωνισμό και συμπεριλαμβάνεται στο ανθολόγιο διηγημάτων Ρόδος «Ιστορίες του τόπου μας» από τις εκδόσεις iwrite.  
Τα τελευταία  χρόνια είναι ενεργό μέλος της ομάδας της δημιουργικής γραφής «Αγέρι Γραφής» του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.

Zει και εργάζεται μόνιμα πλέον στη Ρόδο. Οι «Καταβολάδες» είναι η σερπαντίνα του ταξιδιού µιας µικρής προσωπικής οδύσσειας. Ο τίτλος, υπαινισσόµενος τον πολλαπλασιασµό, την παραγωγή και τη µετάλλαξη πετάει ελεύθερος στις φαντασιώσεις των στίχων που συγκροτούν µια ενότητα δέντρου.

Η διαδοχή των όντων στον αέναο κύκλο της ποίησης αντικαθιστούν το ένα το άλλο, αλλάζουν χέρια και περνούν µέσα από τον έναν στίχο στον άλλο χαρίζοντας στιγµές και χαράζοντας έναν ποιητικό κύκλο καταδικασµένο να µιµείται ανεπιτυχώς.
Ένας ατελής ήλιος. Μια ανολοκλήρωτη θεµελίωση στο εµπειρικό συµβάν µε υπερβατολογικές ανησυχίες. Το πέρασµα στον άχρονο τόπο επαναφέρει το τυχαίο στο προσκήνιο. Επικαλείται την πιο αρχαία βεβαιότητα σε αντίστιξη µε την παρούσα.

Ασφαλώς η συµβολική Βενετία του προσωπείου διέρρηξε τον κύκλο διά παντός και άφησε το νέο ενδεχόµενο να αιωρείται αλλοιώνοντας την παρούσα κατάσταση του παρελθόντος εξαφανίζοντας ολωσδιόλου τον φερόµενο ποιητή που χάνεται σαν ξένος.