Έτοιμη η Φλόγα Ρόδου για  τα Πανελλήνια του τζούντο

Σήμερα αναχωρεί η αποστολή της Φλόγας Ρόδου για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου, για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων Α’ και Εφήβων-Νεανίδων, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν πάνω από 500 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών και πάνω από 50 σχολές τζούντο, από όλη την Ελλάδα.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε η ζύγιση των αθλητών - αθλητριών, προκειμένου να σταλούν στη διοργανώτρια αρχή τα ονόματα και οι κατηγορίες βάρους που θα αγωνιστούν. Η ιδιαιτερότητα για φέτος είναι ότι πλέον οι κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων Β΄ και Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, δεν θα αγωνιστούν στη Θεσσαλονίκη ταυτόχρονα με τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά σε ένα μήνα στη Λάρισα. Η αποστολή της Φλόγας αποτελείται από εφτά συνολικά τζουντόκα (τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες) που θα αγωνιστούν σε έξι κατηγορίες και τον προπονητή κ. Μιχαήλ Χατζηνικολάου (μαύρη ζώνη, 5 νταν), υπεύθυνο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προκήρυξη των αγώνων γνωστοποιήθηκε μόλις πριν έναν μήνα, με αποτέλεσμα οι τιμές των εισιτηρίων να είναι πλέον… πενταπλάσιες από όσο ήταν δύο μήνες πριν  και η οικονομική επιβάρυνση για πολλούς αθλητές να είναι δυστυχώς απαγορευτική, για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Η αποστολή της Φλόγας θα ταξιδέψει αεροπορικώς για Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου το απόγευμα, με τις προπονήσεις προετοιμασίας να ολοκληρώνονται μόλις χθες.
Τις τελευταίες μέρες οι προπονητές επικεντρώθηκαν στην ανάλυση μέσω βίντεο παλαιότερων αγώνων των αθλητών, επισημαίνοντας στον καθένα ατομικά, ευκαιρίες που παρουσιάζονται και διορθώνοντας λάθη που γίνονται, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σημαντικό τμήμα της προπόνησης περιελάμβανε επίσης ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής.

Οι εφτά αθλητές -  αθλήτριες της Φλόγας Ρόδου  που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο ανά κατηγορία είναι οι εξής:
1. Νεάνιδες  -48 κιλά.
    Γκελερή Μαρίνα. Πρωταθλήτρια Ελλάδος και 6η Βαλκανιονίκης 2018. Χάλκινη Πανελληνιονίκης 2016 και 2019.

2.  Κορασίδες Α΄ +63 κιλά.
    Μαλαπέτσα Άρτεμις. 4η Πανελληνιονίκης 2019.

3.  Νεάνιδες  -57 κιλά.
    Τσαβαρή Στέλλα. 5η Πανελληνιονίκης 2016 και 2017.

4.  Εφήβων -73 κιλά.
    Ζανεττούλλης Μανώλης. Αργυρός Πανελληνιονίκης 2016. Συρόπουλος Στέλλιος.

5.  Εφήβων -81 κιλά.
    Κούρτης Σταμάτης. 8ος  Πανελληνιονίκης 2017 και 2018.

6.  Εφήβων +90 κιλά.
    Καμπούρης Φίλιππος. Χάλκινος Πανελληνιονίκης 2016.  5ος   Πανελληνιονίκης 2017 και 2019.