Ρόδος: Ζευγάρι κατηγορείται ότι έκλεψε καλούπια αξίας άνω των 140.000 ευρώ

Καλούπια διαφόρων διακοσμητικών αντικειμένων αξίας άνω των 140.000 ευρώ κατηγορείται ζευγάρι συμπολιτών μας ότι αφαίρεσε από επιχείρηση δύο αδελφών στη Ρόδο.

Η κλοπή φέρεται να διαπράχθηκε την Άνοιξη του 2014 και θα δικαστεί την προσεχή εβδομάδα (5 Φεβρουαρίου) στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν τα δύο αδέλφια που διατηρούσαν επιχείρηση που κατασκεύαζε διακοσμητικά τεχνητού και φυσικού πωρόλιθου και από την οποία φέρεται να αφαιρέθηκαν τα καλούπια.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως δράστης της κλοπής φέρεται ο σύζυγος ο οποίος και το χρονικό διάστημα από τις 15 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου 2014 πρωινές ώρες, κατηγορείται ότι παραβίασε την εξωτερική πόρτα εισόδου της περίφραξης των εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων της εταιρείας των δύο αδελφών, καθώς και τα λουκέτα με τα οποία ήταν ασφαλισμένα τέσσερα κοντέινερ σε χώρο ιδιοκτησίας της εταιρείας.

Εκεί τα δύο αδέλφια διατηρούσαν την επιχείρησή τους η οποία μεταξύ άλλων λειτουργούσε και ως βιοτεχνία κατασκευής διακοσμητικών τεχνητών ή και φυσικών αντικειμένων από πωρόλιθο.

Ο σύζυγος κατηγορείται ότι αφαίρεσε από τη συγκεκριμένη επιχείρηση διάφορα καλούπια για τα οποία υπήρχαν τα σχετικά πιστοποιητικά, συνολικής αξίας 146.600 ευρώ.
Τα καλούπια ήταν για την κατασκευή συντριβανιών, δελφινιών, ανθοστήλης, βρύσης, κολονάκια, ανάγλυφα διακοσμητικά τοίχου κ.α.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, στη συνέχεια ο σύζυγος τα καλούπια τα παρέδωσε στη σύζυγό του, η οποία αν και γνώριζε ότι ήταν κλεμμένα τα πήρε για να τα χρησιμοποιήσει για τη διακόσμηση της δικής τους επιχείρησης.

Σε βάρος του ζευγαριού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακεκριμένη κλοπή άνω των 120.000 και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Στέλιος Κιουρτζής.