Εκδήλωση στην Κάλυμνο για τους γεωπολιτικούς κραδασμούς στην περιοχή μας

Εκδήλωση στην Κάλυμνο για τους γεωπολιτικούς κραδασμούς στην περιοχή μας

Εκδήλωση στην Κάλυμνο για τους γεωπολιτικούς κραδασμούς στην περιοχή μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου της 25ης Ιανουαρίου 2020, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Αναγνωστηρίου Καλύμνου η προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού ενδιαφέροντος, με ομιλητές κορυφαίους διεθνολόγους- αναλυτές και εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφους.

Στο πάνελ βρέθηκαν οι κ.: Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής διεθνούς δικαίου και εξωτερικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών, Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επικεφαλής του τομέα Ρωσίας-Ευρασίας και ΝΑ Ευρώπης, Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος και πολυγραφότατος συγγραφέας βιβλίων που αφορούν ως επί το πλείστον τις διεθνείς σχέσεις και Παύλος Τσίμας, γνωστός καταξιωμένος δημοσιογράφος.

Το θέμα που πραγματεύτηκαν ήταν: «ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΟΣΩΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ».
Η τετράδα των εξαιρετικών ομιλητών ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» με διαμεσολαβητή τον συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Καλαντζή.

Ήταν ένα σπάνιο γεγονός για το νησί της Καλύμνου, δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να βρεθούν ταυτόχρονα σ’ ένα ακριτικό νησί και στο ίδιο τραπέζι προσωπικότητες του επιστημονικού-πολιτικού και δημοσιογραφικού εκτοπίσματος.
Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Τα καθίσματα δεν έφτασαν και υπήρχαν όρθιοι και έξω απ’ αυτήν. Το ενδιαφέρον του κοινού, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν στα ύψη για δύο λόγους: εξαιτίας του περιεχομένου της συζήτησης αλλά και λόγω της …ποιότητας των ομιλητών.

Η συζήτηση κράτησε τρεις ώρες χωρίς να παρουσιαστούν σημάδια κοπώσεως των παρισταμένων.

Στην εκδήλωση παρέστη η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού του ΚΕΚ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» κ. Βάνα Μανωλάκη.

Ευχαριστούμε δημόσια για άλλη μια φορά τους χορηγούς μας:
Στην εκδήλωση παρέστησαν: Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος μετά του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Αμφιλόχιου Σακαλλέρου, σύσσωμη η ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, εκπρόσωπος του Διοικητή του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων-Δελβινάκι, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Γιαμαίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε στην αρχή τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε, επίσης, τους χορηγούς αλλά και το ακροατήριο για την αθρόα προσέλευσή του.

Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους κ.κ.: Έπαρχο Μ. Μουσελλή, Δήμαρχο Δ. Διακομιχάλη και Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΕΚ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Β. Μανωλάκη.

Οι υψηλοί επισκέπτες έμειναν στο νησί και την επομένη απόλαυσαν ό,τι καλύτερο μπορούσε να προσφέρει η Κάλυμνος: προσκύνημα στον Άγιο Σάββα, επισκέψεις σε Μουσεία, γύρος του νησιού, ζεστή φιλοξενία. Γι’ αυτό έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα ξανάρθουν το καλοκαίρι για διακοπές.

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα