«Ο ελληνικός χαρακτήρας της Δωδεκανήσου στον ρου της ιστορίας»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού που αφορούν την ανάδειξη γεγονότων και θεμάτων της ελληνικής ιστορίας, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίουκαι ώρα 18:00, θα λάβει χώρα στην ΥΙΝ (Αίθουσα Αντιναυάρχου ΦΩΚΑ), διάλεξη ανοικτή για το κοινό, με θέμα: «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».

Η διάλεξη θα δοθεί με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων (10 Φεβρουαρίου 1947) με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Θα αναλυθεί ο Ελληνικός χαρακτήρας των νήσων, ο οποίος παρά τη διαδοχική ξενική κατοχή τους (Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία), παρέμεινε αναλλοίωτος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ομιλητές στη διάλεξη θα είναι:
α. Ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, νομικός - διεθνολόγος, ο οποίος θα αναλύσει την πολιτική και διπλωματική πορεία των Δωδεκανήσων κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.
β. Υποπλοίαρχος (Ο) Π. Γέροντας ΠΝ, επιτελής ΥΙΝ – ιστορικός, ο οποίος θα αναλύσει την ιστορική πορεία των Δωδεκανήσων στην Αρχαιότητα και τους Μέσους Χρόνους.

Η διάλεξη θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στα τηλ. 210 3484244 και 246.
Η ΥΙΝ βρίσκεται στο στρατόπεδο Ναυτ. Οχυρού ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ. Είσοδος από οδό Μαρκόνι 20- Βοτανικός (100 μέτρα από σταθμό του ΜΕΤΡΟ ‘’ΕΛΑΙΩΝΑΣ’’).