Την ανανέωση των συμβάσεών τους  ζητούν εργαζόμενοι στα κέντρα Πρόνοιας

Τη συνδρομή του υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και των βουλευτών της Δωδεκανήσου, ζητούν οι νέοι εργαζόμενοι στα κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:
«Αξιότιμε Υφυπουργέ, κύριε Κόνσολα
θα θέλαμε ως εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου (ΚΚΠΠΝΑ) μέσω του Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης νέων άνεργων επιστημόνων από 22 έως 29 ετών, τη στήριξή σας, όχι μόνο για την  παραμονή όλων των συμμετεχόντων του προγράμματος στις δομές στις οποίες προσελήφθησαν αλλά και στην αξία ενίσχυσης του θεσμού της Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από σας ως Υφυπουργό και Βουλευτή της Περιφέρειας Δωδεκανήσου, τη στήριξή σας για ανανέωση των συμβάσεών μας, για τουλάχιστον ένα έτος ακόμα ή την παράταση των συμβάσεών μας έως ότου προσληφθεί νέο επιστημονικό προσωπικό, ως ωφελούμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 5.500 Πτυχιούχων σε Υπουργεία και Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν.1892/1990(Ά 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση Νο 11/2018.

Στο πλαίσιο της εργασίας μας στο ΚΚΠΠΝΑ οι δράσεις και το έργο που παρήγαγαν τα άτομα του προγράμματος, συνοψίζονται στα εξής:

• Φροντίδα και συμβουλευτική υποστήριξη των παιδιών (από κοινωνικούς λειτουργούς/ψυχολόγους)

• Εξατομικευμένες συνεδρίες (ψυχολόγοι)

• Ψυχολογική υποστήριξη γονέων φιλοξενούμενων παιδιών (ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί )

• Κοινωνική έρευνα σε υποψήφιους θετούς γονείς (κοινωνικοί λειτουργοί)

• Λογοθεραπεία σε φιλοξενούμενους και σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών (λογοθεραπευτές)

• Ημερήσια ενισχυτική διδασκαλία (εκπαιδευτικοί)

|• Μαθήματα αγγλικών

• Έξω ιδρυματικές δραστηριότητες και συνοδεία

• Μουσικοθεατρικές δραστηριότητες και παραστάσεις με τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς από τους περιθαλπόμενους

• Δημιουργική απασχόληση παιδιών, που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της τοπικής κοινωνίας της Ρόδου, με πρωτοπόρες δράσεις (εκπαιδευτική ρομποτική) με διττό σκοπό την ελάφρυνση του βάρους των ευάλωτων οικογενειών και συνάμα την κοινωνικοποίηση των παιδιών που φιλοξενούνται στον φορέα μας.

Στην αναγκαιότητα της παράτασης ή ανανέωσης του προγράμματός μας, θέλουμε να τονίσουμε τα κενά στις οργανικές θέσεις του ΚΚΠΠΝΑ και στην επαύξηση αυτών από τις επικείμενες αποχωρήσεις προσωπικού λόγο συνταξιοδοτήσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση θα διακοπεί βίαια, μια προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών του Δημοσίου, των οποίων τελικός αποδέκτης είναι η τοπική κοινωνία της Ρόδου και οι δομές του ΚΚΠΠΝΑ θα οδηγηθούν στην παρακμή.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε βάθος εξαμήνου θα αποχωρήσουν συνολικά 62 επιστημονικά καταρτισμένοι εργαζόμενοι από το Κέντρο Κοινωνική Πρόνοιας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η στήριξή σας εντός και εκτός Κοινοβουλίου είναι απαραίτητη για την επιβίωση των Δομών Πρόνοιας στα Δωδεκάνησα.

Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε μια επίσημη συνάντηση μαζί σας στο άμεσο χρονικό διάστημα, καθώς η σύμβαση εργασίας μας, μέρα με την ημέρα, οδηγείται στη λήξη της (28 Φεβρουαρίου).

Σας ευχαριστούμε για τη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Νίκολαος Δαμιανάκης
Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Νέων Εργαζομένων ΚΚΠΠΝΑ.»