Παρέμβαση του Δ. Κρητικού για την αστυνόμευση στη Ρόδο

Για το επίκαιρο θέμα του κορωνοϊού και του ιού της γρίπης, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της περασμένης Τετάρτης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κρητικός.

Με την ιδιότητα του γιατρού αλλά και του μέλους της πνευμονολογικής εταιρείας, ο κ. Κρητικός, ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που πιστεύει ότι πρέπει να ληφθούν και στη Ρόδο και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να συμβάλουν στον γενικότερο σχεδιασμό του Κράτους ώστε να αντιμετωπιστεί με το καλύτερο τρόπο το ζήτημα, εφόσον και εάν προκύψει.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο κ. Κρητικός είπε ότι ο κορωνοϊός ανιχνεύθηκε στην επαρχία της Κίνας αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι τα τέλη του μηνός υπήρξαν 59 περιστατικά ασθενών ενώ μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί γύρω στα 2798 κρούσματα με 55 διαπιστωμένους θανάτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τα σταγονίδια, δηλαδή πολύ εύκολα, ενώ παρόμοια πάθηση είναι και αυτή της γρίπης που βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο. Στη συνέχεια, τόνισε ότι θα πρέπει να εμβολιάζεται όλος ο κόσμος.

Πρότεινε, ακόμη, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου να έρθουν σε επαφή με τα σχολεία και να δώσουν τις οδηγίες που πρέπει. Επίσης, να προμηθεύσει και ο Δήμος τα σχολεία με αντισηπτικά.
Δεν παρέλειψε ακόμη να πει ότι η ελπίδα είναι ότι δεν πρόκειται για θανατηφόρο ιό όπως άλλοι.

Για την ενίσχυση της Αστυνομίας
Ο κ. Κρητικός, όμως, εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας μάλιστα ότι αισθάνεται την υποβάθμιση του τόπου του, επειδή έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης στη Σαντορίνη και τη Μύκονο για την ενίσχυση των νησιών αυτών ως κορυφαίων τουριστικών προορισμών (σ.σ. υπήρξε σχετικό δημοσίευμα της «Ροδιακής» για ενίσχυση των δύο αυτών νησιών με 80 μόνιμους ειδικούς φρουρούς).

Ρώτησε, λοιπόν, τι κάνουμε εμείς, τη στιγμή που κορυφαίος τουριστικός προορισμός είναι η Ρόδος όπως και ο ισχυρότερος Δήμος της περιοχής και είπε ότι θα πρέπει να πιέσουμε και τον Υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές μας ώστε να έχουμε και εμείς την ίδια αντιμετώπιση. Μάλιστα, είπε ο κ. Κρητικός ότι εμείς θα πρέπει να έχουμε 150 φρουρούς αφού κριτήριο επιλογής προορισμού ενός επισκέπτη είναι η ασφάλεια.