Η Νικόλ Κυριακοπούλου στις κορυφαίες του πλανήτη!

Δύο αθλήτριες κι ένας αθλητής μας βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό «Track and Field news».


Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης ξεχωρίζουν στο αγώνισμα του επί κοντώ, χάρη στα αποτελέσματά τους τα προηγούμενα χρόνια. Η Στεφανίδη με το σερί μεταλλίων που έχει κατακτήσει από το 2014 έως σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του επί κοντώ, πίσω από την Τζεν Σουρ και μία θέση πάνω από τη Σάντι Μόρις. Η Στεφανίδη στη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, χρυσή ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Γελένα Ισινμπαγιεβα, που στην ουσία ολοκλήρωσε την πορεία της το 2013.  Στην έβδομη θέση της λίστας βρίσκεται η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, που στη διάρκεια της δεκαετίας κατάφερε να σημειώσει αρκετές διακρίσεις. Ανάμεσα σε αυτές το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο ανοιχτού του 2015.

Στη δέκατη θέση στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών βρίσκεται ο Κώστας Φιλιππίδης, που στο πέρασμα των χρόνων αποτέλεσε έναν από τους σταθερότερους αθλητές του παγκοσμίως, κατακτώντας μάλιστα και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού του 2014.  Ο Ρενο Λαβιλενι ηγείται της λίστας των ανδρών και ακολουθούν οι Σαν Κέντρικς και Πιοτρ Λίσεκ.